Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Νίκη ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 6% έναντι της ΝΔ χωρίς αυτοδυναμία – Όσο ξεθωριάζουν Grexit και bank run θα ενισχύεται ο ΣΥΡΙΖΑ .....


O ΣΥΡΙΖΑ θα είναι νικητής των εκλογών αλλά δεν είναι πιθανή η αυτοδυναμία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει διαφορά από την ΝΔ περίπου 6% και αυτό θα αρχίσει να καταγράφεται μαζικά την τελευταία εβδομάδα στις δημοσκοπήσεις που θα ανακοινωθούν αναφέρουν πηγές σε εταιρία δημοσκοπήσεων αλλά και στα πολιτικά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ.
Ταυτόχρονα και διεθνείς επενδυτικοί οίκοι Barclays Capital και Morgan Stanley θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση και θεωρούν δεδομένο ότι η διαφορά θα διευρυνθεί σε σχέση με τις δημοσκοπήσεις που έχουν ανακοινωθεί προσδιορίζοντας την διαφορά μεταξύ 5% και 6,5%.

Η γενική αίσθηση που επικρατεί είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα με διαφορά αυξανόμενη σε σχέση με την τάση μείωσης που έδειξαν οι δημοσκοπήσεις του τελευταίου διαστήματος.
Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η πολιτική προπαγάνδα του Grexit και του bank run είναι πρόσκαιρα οφέλη για την ΝΔ γιατί όσο ξεθωριάζουν Grexit και bank run τόσο θα ενισχύεται ο ΣΥΡΙΖΑ.
Με βάση όλες τις σοβαρές ενδείξεις
1)Η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από την ΝΔ δεν είναι 3% κατά μέσο όρο αλλά θα φθάσει στο 6%.
2)Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει αυτοδυναμία και εδώ γεννάται το ερώτημα με ποιο κόμμα θα συγκυβερνήσει.
Το Ποτάμι δεν θεωρείται κόμμα της αρεσκείας του ΣΥΡΙΖΑ και γενικώς δεν τρέφουν καλή άποψη για το Ποτάμι του Θεοδωράκη.
 Δεν είναι εύκολο να ειπωθεί με ποιο κόμμα θα συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά η άποψη που επικρατεί είναι ότι πρέπει να αποφευχθεί συνεργασία με το Ποτάμι.
3)Οι διεθνείς επενδυτικοί οίκοι αναφέρουν ότι το πολιτικό τοπίο έχει ξεκαθαρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο νικητής των εκλογών στις 25 Ιανουαρίου.
4)Το τελευταίο διάστημα έχει σημειωθεί μεγάλη αποκλιμάκωση στα ομόλογα.
Το 3ετές από 15,8% που σημειώθηκε στις 7 Ιανουαρίου του 2015 έχει υποχωρήσει στο 11,69%.
Είναι επίσης ενδεικτικό ότι σε διάστημα μιας ημέρας η απόδοση των 3ετών ομολόγων από 14% υποχώρησαν στο 11,69% θεαματική πτώση που αποδίδεται αποκλειστικά στο γεγονός ότι οι επενδυτές αρχίζουν να μην πιστεύουν στο σενάριο του Grexit.
5)Αν μάλιστα υπάρξει και συμφωνία για την ECCL γραμμή όπως διαφαίνεται τότε είναι πολύ πιθανό να δούμε το 3ετές ομόλογο στο 5% με 6% να υπάρξει ραγδαία αποκλιμάκωση του αρνητικού κλίματος.
6)Τα CDS που καταγράφουν τον κίνδυνο της Ελλάδος στην αγορά ομολόγων από τις 1820 μονάδες βάσης στην 5ετία έχουν υποχωρήσει στις 1523 μονάδες βάσης, η αποκλιμάκωση των CDS είναι πιο αργή.
7)Η γενική αίσθηση που υπάρχει είναι ότι η Ευρώπη θέλει να στηρίξει την Ελλάδα.
Οι δηλώσεις του Noyer της ΕΚΤ είναι πολύ χαρακτηριστικές.
Συγκεκριμένα παράθυρο αναβολής της αποπληρωμής των ομολόγων της Ελλάδας, τα οποία λήγουν τον προσεχή Μάρτιο, «αφήνει» ο C. Noyer, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΚΤ.
Ειδικότερα, ο Ευρωπαίος τραπεζίτης, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα «Ηandelsblatt» κατέστησε πιθανή την αναστολή της αποπληρωμής των ελληνικών ομολόγων, η αξία των οποίων ανέρχεται στα 2,5 δισ. ευρώ.
«Υπό τις παρούσες συνθήκες, θεωρούμε πως το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των ελληνικών ομολόγων είναι το πλέον κατάλληλο.
Ωστόσο, άπτεται στις δύο πλευρές - τους δανειστές και τους δανειζόμενους - προκειμένου να καταστεί εφικτή η αναδιαπραγμάτευση του χρονοδιαγράμματος» εξήγησε χαρακτηριστικά.
Ας σημειωθεί πως η αποπληρωμή των συγκεκριμένων ομολόγων αποτέλεσε πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com