Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

ΠΡΩΤΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ Η Χ.Α.--Τι δείχνουν οι τέσσερις νέες δημοσκοπήσεις ...




Σταθερό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δίνουν τέσσερις νέες δημοσκοπήσεις.
Η εφημερίδα Αγορά δημοσιεύει μεγάλη δημοσκόπηση της MRB που καταγράφει το σκηνικό πόλωσης που έχει διαμορφωθεί δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της Νέας Δημοκρατίας με 3% στην πρόθεση ψήφου και 3,6% στην εκτίμηση ψήφου. Καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Αντώνης Σαμαράς με 38,6% έναντι 30,6% του Αλέξη Τσίπρα.
Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για τα "Παραπολιτικά" ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ποσοστό 34,1% (χωρίς αυτοδυναμία) και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 30%.
Τρίτο κόμμα σύμφωνα με την μέτρηση είναι το ΠΟΤΑΜΙ με 8,4 % και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,6%, το ΚΚΕ με 5,3%, το ΠΑΣΟΚ με 4,1%, οι ΑΝΕΛ με 3,5% ενώ το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου καταγράφει ποσοστό 2,8%.
Στην πανελλαδική δημοσκόπηση της Rass για την Επένδυση, η οποία διεξήχθη στις 7 και 8 Ιανουαρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 29,8% έναντι 27,1% της ΝΔ (διαφορά 2,7%). Ακολουθούν η ΧΑ με 5,2%, Το Ποτάμι με 5%, το ΚΚΕ με 4,8%, το ΠΑΣΟΚ με 3,4%, οι ΑΝΕΛ με 2,5%, το Κίνημα με 2,2%, και "άλλο" κόμμα 4%. [άκυρο/λευκό 2%, αδιευκρίνιστη ψήφος 14%].
Στη μέτρηση της Palmos Analysis για το TVXS, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος με 28,1%, έχοντας διαφορά 5.5%, από τη δεύτερη Νέα Δημοκρατία που συγκεντρώνει 22,6%.
Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,7%, το Ποτάμι με 5,5% και το ΚΚΕ με 4,3%. Κάτω από το όριο του 3%  οι Ανεξάρτητητοι Έλληνες με 2,3%, το ΠΑΣΟΚ με 2,1%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου που συγκεντρώνει 1,5% και το ΛΑΟΣ με 1,4%.

























http://www.kontranews.gr/politiki/item/31016-tesseris-nees-dhmoskphseis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com