Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Εφημερίδα “Δημοκρατία”: Από την φυλακή θα πάρει η Χρυσή Αυγή την τρίτη εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης ...


Ο δημοσιογράφος Ανδρέας Καψαμπέλης με ολοσέλιδο άρθρο στην Κυριακάτικη Δημοκρατία αναλύει το συνταγματικό παράδοξο ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος να χριστεί εντολοδόχος πρωθυπουργός και να λάβει την τρίτη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, όντας ακόμη παράνομα προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού.
Ο δημοσιογράφος εξηγεί ότι αυτό πρόκειται για μια πολιτειακή ανωμαλία, καθώς η τρίτη πολιτική δύναμη του τόπου διεξάγει προεκλογικό Αγώνα μέσα από τα κελιά. Εν συνεχεία παραθέτει το προεκλογικό κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της Χρυσής Αυγής και τον μέγιστο βαθμό εγρήγορσης και ετοιμότητας, καθώς τα ψηφοδέλτια είναι συμπληρωμένα και υπερπλήρη, ενώ δεν τίθεται κανένα πρόβλημα ή αμφισβήτηση για τους αδίκως και παρανόμως εγκλείστους  και όσους βρίσκονται κατ΄ οίκον περιορισμό, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις εκλογές κανονικά.
Επιπλέον, γίνεται αναφορά στον στόχο της Χρυσής Αυγής για τις επικείμενες εκλογές που δεν είναι άλλος από την κατάληψη της τρίτης θέσης, διψήφια ποσοστά, εκλογή 25-30 βουλευτών και ανάληψη του ρόλου της εθνικής αντιπολίτευσης ως η μόνη πραγματική δύναμη αντίστασης ενάντια  στο διεφθαρμένο καθεστώς του Μνημονίου.
Ο δημοσιογράφος, αφού επιβεβαιώνει το αυτονόητο, πως η Χρυσή Αυγή θα είναι πέρα από κάθε αμφιβολία η τρίτη πολιτική δύναμη, παρουσιάζει με γλαφυρό τρόπο την ξεφτίλα που θα υποστεί για ακόμη μια φορά το σύστημα των πολιτικάντηδων όταν ο Αρχηγός μας Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος θα λάβει την τρίτη διερευνητική εντολή:
"Σε κάθε περίπτωση ο κεντρικός στόχος του κόμματος του Ν. Μιχαλολιάκου είναι η κατάκτηση της τρίτης θέσης, για την οποία, με βάση τις δημοσκοπήσεις, αναμετράται με το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη. Εκτός από τους πολιτικούς συμβολισμούς που θα έχει κάτι τέτοιο, ως αρχηγός του τρίτου κόμματος ο Ν. Μιχαλολιάκος θα δικαιούται και διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Όπως ορίζει ρητά το Σύνταγμα, αν στις 25 Ιανουαρίου οι κάλπες δεν αναδείξουν αυτοδύναμη κυβέρνηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καλέσει αρχικά τον αρχηγό του πρώτου κόμματος και θα του αναθέσει την εντολή, η οποία είναι διάρκειας τριών ημερών. Αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα, η εντολή ανατίθεται στον αρχηγό του δεύτερου κόμματος και εν συνεχεία στον αρχηγό του τρίτου κόμματος.
Επομένως είναι πιθανό να διαμορφωθούν τέτοιες συνθήκες, οι οποίες θα αναδείξουν τον Ν. Μιχαλολιάκο σε εντολοδόχο πρωθυπουργό για τρεις ημέρες. Η μοναδική περίπτωση για να μη συμβεί αυτό, που αποτελεί και απαραίτητο στάδιο ώστε να ακολουθήσει σύσκεψη πολιτικών αρχηγών προκειμένου να βρεθεί λύση, είναι να καταστεί εφικτός ο σχηματισμός κυβέρνησης στην προηγούμενη φάση των διερευνητικών εντολών.
Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο του 2012, όταν γίνονταν οι προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης, ο κ. Μιχαλολιάκος είχε κληθεί κατά μόνας από τον Κάρολο Παπούλια. Βεβαίως, το ερώτημα που γεννάται  τώρα είναι πώς θα μπορέσει να εξελιχθεί αυτή η διαδικασία, από τη στιγμή που ο κ. Μιχαλολιάκος, ακόμη κι αν έχει βγει από τον Κορυδαλλό, θα βρίσκεται σε κατ΄ οίκον περιορισμό, στο πλαίσιο του οποίου απαγορεύεται η επαφή με οποιονδήποτε... "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com