Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Τι επιφυλάσσουν οι κάλπες στις 25/1; - Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, δεύτερη η ΝΔ, τρίτη η Χρυσή Αυγή – Ελάχιστο άρτο και πολύ θέαμα ...!



Τι μας επιφυλάσσουν οι εκλογές στις 25 Ιανουαρίου του 2015;Με βάση πολύ έγκυρες πηγές σε πολιτικό και τραπεζικό επίπεδο οι εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 θα περιλαμβάνουν τις εξής παραμέτρους :
1)Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα.
Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ θα κινηθεί κοντά στο 28% με 29%.
Με βάση την συντριπτική παράσταση νίκης που αγγίζει το 25% - 30%  και σε μερικές περιπτώσεις το 47% είναι μαθηματικά βέβαιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα.
Ποτέ στην ιστορία των δημοσκοπήσεων κόμμα έχασε τις εκλογές που προηγείτο εντυπωσιακά στην παράσταση νίκης.
Στην παράσταση νίκης, δηλαδή την πεποίθηση της κοινωνίας για το ποιο κόμμα θα έρθει πρώτο στις εκλογές ανεξαρτήτως του τι θα ψηφίσει η κοινωνία, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει συντριπτικό ποσοστό.
Αυτό αποτελεί ποιοτικό δείκτη που ποτέ τα τελευταία 30 χρόνια των δημοσκοπήσεων δεν έχει διαψευστεί παγκοσμίως.
Άρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι 100% πρώτο κόμμα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εντυπωσιακό ότι αντλεί μεγάλο ποσοστό από το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ που εμφανίζει μέτρια συσπείρωση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να προσφέρει άρτο, δεν μπορεί να υλοποιήσει τα όσα έχει εξαγγείλει και για τον λόγο αυτό θα προσφέρει πολύ θέαμα.
Είναι βέβαιο ότι πολιτικά πρόσωπα που είχαν ασυλία όλο αυτό το διάστημα θα βρεθούν στο στόχαστρο της δικαιοσύνης.
Υποθέσεις παράνομες, υποθέσεις που προκάλεσαν την κοινή γνώμη θα βρεθούν στο επίκεντρο της δικαιοσύνης.
Τα πρόσωπα κλειδιά στην δικαιοσύνη θα αντικατασταθούν, η άποψη της κοινωνίας είναι ότι μέρος της δικαιοσύνης είναι φερέφωνο της εκτελεστικής εξουσίας και λειτουργεί σε διατεταγμένη αποστολή.
2)Η ΝΔ θα είναι δεύτερο κόμμα με ποσοστό 24% με 25%.
Το ποσοστό της ΝΔ πλήττεται κυρίως από την χαμηλή συσπείρωση και από το γεγονός ότι έχει διαρροές και προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ιστορικά το πρώτο κόμμα ή αυτό που η κοινωνία θεωρεί (παράσταση νίκης) ότι θα κερδίσει τις εκλογές…ελκύει ψηφοφόρους και από άλλα κόμματα…στην λογική ότι υπάρχουν ψηφοφόροι….που πηγαίνουν με το ρεύμα του νικητή.
Είναι 100% βέβαιο ότι η ΝΔ θα είναι δεύτερο κόμμα και οι μαθηματικές πιθανότητες που έχει να βρεθεί στην πρώτη θέση είναι στατιστικά μηδενικές.
Η ΝΔ με χαμηλή συσπείρωση, με στρατηγική κινδυνολογίας δεν πείθει και δεν καταφέρνει να αλλάξει το δυσμενές ρεύμα.
Η ΝΔ θα βρεθεί υπό πολύ μεγάλη πίεση καθώς θα βρεθεί με 72-75 βουλευτές στην νέα βουλή και σχεδόν 50-55 βουλευτές της δεν θα εκλεγούν.
Το ποσοστό της διαφοράς μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ που θα είναι πρώτο κόμμα και της ΝΔ που θα είναι δεύτερο κόμμα θα κρίνει και την πολιτική επιβίωση του Σαμαρά.
Αν η διαφορά είναι μεγαλύτερη του 4% ο Σαμαράς αργά και σταδιακά θα αρχίσει να αμφισβητείται από την ηγεσία της ΝΔ αν όμως η διαφορά είναι μικρή τότε ο Σαμαράς θα κερδίσει πολιτικό χρόνο.
Παρά την στρατηγική…καλλιέργειας φόβου η πλειοψηφία της κοινωνίας δεν πιστεύει ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει και αυτό είναι ένα ποιοτικό στοιχείο που είναι και ρεαλιστικό.
Παρά την προπαγάνδα εντός και εκτός Ελλάδος περί χρεοκοπίας όλοι ξέρουν ότι η Ελλάδα δεν επιδιώκει, ούτε εξετάζει, ούτε θέλει έξοδο από το ευρώ.
Η ΝΔ θα βρεθεί σε περιδίνηση, σε μεγάλη εσωστρέφεια και σε εσωτερικές ζυμώσεις για καιρό απόρροια της ήττας.
3)Τρίτο κόμμα θα είναι η Χρυσή Αυγή.
Σε αντίθεση με τις δημοσκοπήσεις η Χρυσή Αυγή εμφανίζει ένα ποιοτικό στοιχείο που λίγοι έχουν προσμετρήσει, υψηλό ποσοστό συσπείρωσης και ελάχιστες έως μηδενικές διαρροές προς άλλα κόμματα.
Η Χρυσή Αυγή θα βρεθεί με ποσοστό πάνω από 6,5% πόσο πάνω ακόμη δεν μπορεί να εκτιμηθεί.
Η Χρυσή Αυγή θα είναι τρίτο κόμμα και λόγω του κατακερματισμού της κεντροαριστεράς.
Το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου, κατακερματίζουν τον χώρο.
Το ΠΑΣΟΚ υπάρχει πιθανότητα να μην περάσει το 3% και να συντριβεί ιστορικά αν και βασικό σενάριο είναι ότι θα καταφέρει να μπει στην βουλή οριακά.
Το Ποτάμι θα χάσει περίπου το 30% της εκλογικής του δύναμης που σημαίνει ότι θα υποστεί μεγάλο σοκ, ενώ το κόμμα Παπανδρέου θα πάρει ένα ποσοστό ίσως 4% με 4,5% με βάση εκτιμήσεις.
Σε ένα τέτοιο σενάριο η Χρυσή Αυγή θα είναι τρίτο πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα και θα αποτελέσει την μεγάλη πολιτική έκπληξη κυρίως γιατί η ηγεσία του κόμματος, πραγματοποιεί προεκλογικό αγώνα από τις φυλακές Κορυδαλλού.
Η Χρυσή Αυγή με βάση το Σύνταγμα, μπορεί να λάβει διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης αν αποτύχει η προσπάθεια του πρώτου και δεύτερου κόμματος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει αυτοδυναμία αυτό επίσης είναι 100% βέβαιο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο μεγάλος εκλογικός νικητής, ενώ η Χρυσή Αυγή θα είναι ο μεγάλος πολιτικός νικητής γιατί ακόμη και μέσα από την φυλακή θα καταφέρει να νικήσει το σύστημα και όσους συνέβαλλαν ώστε να εκδιωχθούν πολιτικά.
Στην τρίτη θέση η Χρυσή Αυγή θα στείλει ένα μάθημα δημοκρατίας, στις απαράδεκτες τακτικές και στρατηγικές του Σαμαρά που στον βωμό της ψηφοθηρίας δεν δίστασε να βάλει φυλακή πολιτικούς του αντιπάλους.
Η Χρυσή Αυγή θα βγει τρίτο κόμμα στις εκλογές θα στείλει ένα μήνυμα στην κοινωνία και στην δημοκρατία.
4)Το ερώτημα είναι ποιο κόμμα θα είναι στην τέταρτη θέση.
Το βασικό σενάριο θέλει το ΚΚΕ, στην πέμπτη θέση θα βρεθούν Παπανδρέου και Ποτάμι (θα δοθεί μάχη) και στην έκτη θέση το ΠΑΣΟΚ, ενώ θα πιεστούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες χωρίς να αποκλείεται η είσοδος τους στην Βουλή.
Αν υπάρξει μεγάλος κατακερματισμός στην βουλή δηλαδή καταφέρουν να ξεπεράσουν το όριο του 3% 7 ή 8 κόμματα θα αλλάξει και η γεωγραφία των εδρών σημαντικά.
Με βάση τον εκλογικό νόμο το πρώτο κόμμα παίρνει το bonus των 50 εδρών, η ΝΔ θα υποστεί πολύ μεγάλη πίεση σε επίπεδο εδρών, ενώ η Χρυσή Αυγή θα πιεστεί οριακά αν η βουλή είναι 7κομματική ή 8κομματική.
H σειρά των κομμάτων, ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, ΝΔ δεύτερο κόμμα και Χρυσή Αυγή τρίτο κόμμα αποτελεί το βασικό σενάριο των σοβαρών εκτιμήσεων.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com