Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Ελευθέριος Συναδινός: Η τρομοκρατία αποτελεί ασύμμετρη απειλή και ως τέτοια πρέπει να την αντιμετωπίσουμε ...


Στις 28 Ιανουαρίου 2015, κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός μίλησε για τα μέτρα κατά της τρομοκρατίας και τόνισε ότι, η Ευρωπαϊκή Ένωση εφαρμόζει λάθος πολιτικές για την αντιμετώπισή της και δεν κοιτάζει το πρόβλημα κατάματα. Επισήμανε ότι, πρέπει να σταματήσει τις συζητήσεις και να λάβει αποφάσεις για την αντιμετώπισή της λαμβάνοντας υπόψη ότι αποτελεί μία ασύμμετρη απειλή.
Ακολουθεί η ομιλία:
Δυστυχώς τα πρόσφατα γεγονότα στο Παρίσι και το Βέλγιο, οι καθημερινές επιθέσεις τρομοκρατών τζιχαντιστών με τη μορφή ένοπλων ληστειών, απαγωγών, βιασμών και φόνων και η μετακίνηση "χαρακτηρισμένων" Ευρωπαίων πολιτών που τελικά αποδείχθηκαν ακραία μουσουλμανικά στοιχεία, από και προς την ΕΕ, αποδεικνύουν τις λάθος πολιτικές που εφαρμόζουμε όσον αφορά στην τρομοκρατία. Έχουμε θεσπίσει πλήθος συνθηκών, νόμων, στρατηγικών και δράσεων για την καταπολέμησή της. Δεν μπορούμε όμως να την αντιμετωπίσουμε μόνο με συζητήσεις.
Ας πάρουμε γενναίες αποφάσεις, ας χρησιμοποιήσουμε όλους τους μηχανισμούς σε κοινοτικό επίπεδο και, κυρίως, ας παύσουμε την ανόητη εξωστρέφεια, ασχολούμενοι κατά βάση με χώρες εκτός ΕΕ. Στρουθοκαμηλίζουμε και αδυνατούμε να κοιτάξουμε το πρόβλημα κατάματα.
Η τρομοκρατία αποτελεί ασύμμετρη απειλή και ως τέτοια πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Οι μονάδες ταχείας αντίδρασης που δημιουργούμε, η FRONTEX και η EUROPOL δεν διαθέτουν τα απαραίτητα, σε νομοθετικό και επιχειρησιακό επίπεδο. Δε διαθέτουν ούτε την τεχνογνωσία αλλά πολύ περισσότερο τον εξοπλισμό και τη βάση πληροφοριών, για να αντιμετωπιστούν οι ασύμμετρες απειλές.
Τα μηνύματα που δεχόμαστε καθημερινά προειδοποιούν για τον επερχόμενο κίνδυνο.  Οι εχθροί μας γνωρίζουν τις αδυναμίες μας. Καιρός είναι να τις παραδεχτούμε και εμείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com