Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Το παράδειγμα του Κουρουμπλή να ακολουθήσει όλη η Ελληνική Κοινωνία ...


Ηγετική μορφή στο κίνημα των ατόμων με αναπηρία είναι ο νέος υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Ανεξαρτήτως των πολιτικών πεποιθήσεων το γεγονός ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του κράτους τοποθετείται σε νευραλγική υπουργική θέση, ένας πολιτικός με αναπηρία, αποτελεί μια κίνηση ουσιαστική αλλά και παραδειγματική για ολόκληρη την κοινωνία.
Ο κ. Κουρουμπλής συμβολίζει τον φτωχό & αυτοδημιούργητο πολίτη που ξεκίνησε με χίλιες δυο δυσκολίες από ένα χωριό, σπούδασε νομική, αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των πολιτών και έφτασε μόνος του και με την αξία του στην κυβέρνηση.
Τα άτομα με αναπηρίες αποτελούν όχι μόνον ισότιμα μέλη στο σύνολο των δομών και δράσεων της πολιτικής, της οικονομίας και των επιστημών, αλλά αναδεικνύονται και σε πολίτες με ιδιαίτερες ικανότητες.
Ο πρωθυπουργός άνοιξε το δρόμο για τα άτομα με αναπηρίες όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Η ποιότητα των πολιτών αλλά και των πολιτικών μιας χώρας φαίνεται κυρίως από την αντιμετώπιση των αναπήρων.
Ο υπογράφων τη Στήλη έχει διατελέσει αντιπρόεδρος στο ΨΝΑ επί υπουργίας Δημήτρη Αβραμόπουλου καταβάλλοντας σημαντικές προσπάθειες με ουσιαστικό αποτέλεσμα για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των συνανθρώπων μας, δεδομένης της πολυετούς γνώσης του συγκεκριμένου χώρου του ΨΝΑ, σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας των ασθενών.
Στους πολλούς και πολύπλοκους τομείς της υγείας χρειάζεται να τοποθετούνται άτομα που γνωρίζουν το χώρο για αυτόν επίσης το λόγο η επιλογή Κουρουμπλή χαρακτηρίζεται επιτυχημένη, αφού γνωρίζει άριστα το χώρο της πολιτικής του ευθύνης, δηλαδή την Υγεία δίνοντας πολυετείς προσωπικές μάχες.
Η Ελλάδα χθες άνοιξε μια νέα σελίδα στο συγκεκριμένο τομέα, ας αποτελέσει λοιπόν η τοποθέτηση του πρώτου ατόμου με αναπηρία στη νευραλγική θέση του Υπουργού Υγείας, το παράδειγμα για το σύνολο του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου και ας αναδειχθούν τα ταλέντα των ελλήνων με αναπηρία σε επιτελικές θέσεις και σε θέσεις ευθύνης.

















http://akropolipress.gr/dj-classifieds/item/245-to-paradeigma-tou-kouroumpli-na-akolouthisei-oli-i-elliniki-koinonia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com