Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ για την επιχείρηση στο «Norman Atlantic» ...


Για τις ενέργειες που ακολουθήθηκαν έπειτα από την πληροφορία περί πυρκαγιάς στο Norman Atlantic ενημέρωσε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μέσω ανακοίνωσής του.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Από τη Διεύθυνση Ενημερώσεως του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης ανακοινώνονται τα ακόλουθα σχετικώς με τις ενέργειες που έγιναν από την πλευρά του ΥΠΕΘΑ στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης των επιβατών του Ε/Γ – Ο/Γ “Norman Atlantic” επί του οποίου εκδηλώθηκε πυρκαγιά κατά τον πλούν βορείως των Οθονών, στην Αδριατική Θάλασσα:

«Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για το συμβάν στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “NORMAN ATLANTIC”, με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Δένδια και σε συνεννόηση με το γραφείο του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου κινητοποίησε άμεσα δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συγκεκριμένα προέβη στις ακόλουθες κινήσεις:

- Από τις 06:45’ έως τις 08:50’ π.μ απογειώθηκαν δύο ελικόπτερα S -70 του ΠΝ με προορισμό το αεροδρόμιο της Κέρκυρας

- Από τις 08:32’ π.μ έως τις 09:52’ π.μ, άλλα τρία ελικόπτερα ΑΒ – 205 της ΠΑ προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας προερχόμενα από τα αεροδρόμια Αράξου, Καλαμάτας και Πρέβεζας.

- Ακολούθως δύο SUPER PUMA της ΠΑ έσπευσαν αμέσως στο αεροδρόμιο Κέρκυρας, προερχόμενα από τα αεροδρόμια Λήμνου και Χίου.

- Επιπροσθέτως, απογειώθηκαν δύο αεροσκάφη C-130 από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας προς την περιοχή, με αποστολή τον συντονισμό των αεροπορικών μέσων.

- Από τις μεσημβρινές ώρες λειτουργεί Κέντρο Συντονισμού Αεροπορικών Μέσων στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας με επικεφαλής ανώτατο αξιωματικό της ΠΑ.

- Επίσης δύο ελικόπτερα ΝΗ-90 βρίσκονται στο αεροδρόμιο Ακτίου καθώς και δύο ελικόπτερα Chinook στο αεροδρόμιο Αράξου με δύο ομάδες Eιδικών Επιχειρήσεων. Παραμένουν εκεί για αντιμετώπιση καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης μεταφοράς προσωπικού.

- Όσον αφορά στα ναυτικά μέσα η Φ/Γ «Ναβαρίνον» διατάχθηκε να πλεύσει στη περιοχή. Ομοίως σπεύδει στην περιοχή η ΤΠΚ «Δανιόλος» στην οποία επιβαίνει ομάδα Ειδικών Επιχειρήσεων ενώ προς το σημείο κινείται και το Πλοίο Γενικής Υποστηρίξεως «Αξιός».

- Σημειώνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας βρίσκονταν σε ετοιμότητα δύο ελικόπτερα S-70 του ΠΝ από τον Μαραθώνα και άλλα δύο Chinook του ΣΞ από το αεροδρόμιο Μεγάρων.

- Όσον αφορά στην επιχειρησιακή συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων, από το απόγευμα επιχείρησε στην περιοχή που βρίσκεται το “NORMAN ATLANTIC” ένα ελικόπτερο SUPER PUMA της ΠΑ ενεργώντας αερομεταφορές από το φλεγόμενο πλοίο στο παραπλέον «Cruise Europa» .

Επισημαίνεται επίσης ότι έγινε προσπάθεια προσέγγισης του πλοίου από δύο ελικόπτερα S-70 και ένα ακόμα SUPER PUMA αλλά δεν το επέτρεψαν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν μεταξύ της Κέρκυρας και της περιοχής του συμβάντος.

Από απόψε το βράδυ αναμένεται να βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες στην ευρύτερη περιοχή της Κέρκυρας, γεγονός που θα επιτρέψει τη χρήση των εν λόγω πτητικών μέσων».










































 http://www.zougla.gr/politiki/article/i-anakinosi-tou-ipe8a-gia-tin-epixirisi-sto-norman-atlantic

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com