Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

"ΕΜΦΥΛΙΟΣ" ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ...


-Σταμάτης εναντίον Χρύσανθου και τούμπαλιν...
-Ποιοι απεργάζονται το σενάριο της «αριστερής παρένθεσης»
-Σε άσχημη κατάσταση ο Σαμαράς...

Η χτεσινή (27.12) ιλαροτραγική εμφάνιση του πρωθυπουργού σε αυτό το μόρφωμα που το λένε ΝΕΡΙΤ, μια εμφάνιση που θύμισε τις χειρότερες στιγμές των σχέσεων πολιτικών και δημοσιογράφων, «άναψε τα αίματα» ξανά στο Μαξίμου και επανέφερε το μεγάλο εμφύλιο μεταξύ δύο εκ των πλέον εμπίστων συνεργατών του Αντ. Σαμαρά, του Δημ. Σταμάτη και του Χρ. Λαζαρίδη.
Ήδη η διαφαινόμενη αποτυχία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας σε συνδυασμό με την επερχόμενη εκλογική ήττα στις εκλογές έχουν αναζωπυρώσει αυτό τον εμφύλιο, που έχει λάβει διαστάσεις ανεξέλεγκτες!
Αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν, ότι τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν με τη «συνέντευξη» Σαμαρά στη ΝΕΡΙΤ ήταν έμπνευσης του υπουργού Επικρατείας, αφού είχαν προηγηθεί επεισοδιακές συσκέψεις στο επιτελείο Σαμαρά. Και η τραγική κατάληξη αυτής της «συνέντευξης» έφερε νέα επεισόδια, σε ένα εμφύλιο που εξελίσσεται ήδη απ' τον Σεπτέμβρη.
Τότε ο Χρ. Λαζαρίδης διαβλέποντας την επερχόμενη αποτυχία στην εκλογή Προέδρου είχε προτείνει στον πρωθυπουργό να προκαλέσει εκείνος εκλογές πρόωρες και να μεταθέσει έτσι στον ΣΥΡΙΖΑ τη δυσκολία Προεδρικής εκλογής, αφού αν ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδιζε θα έπρεπε η δική του κυβέρνηση να βρει τις 180 αναγκαίες ψήφους.
Ουσιαστικά δηλαδή πρότεινε το σενάριο της λεγόμενης «αριστερής παρένθεσης».
Ωστόσο ο άλλος στενότατος συνεργάτης του πρωθυπουργού, ο Δημ. Σταμάτης είχε εντελώς διαφορετική άποψη, η οποία και τελικά επικράτησε, αφού την αποδέχτηκε ο Αντ. Σαμαράς.
Σύμφωνα με αυτή, «θα μπορέσουμε να εκλέξουμε Πρόεδρο, οπότε οι εκλογές θα πάνε για το 2016 και τότε οι συνθήκες θα έχουν αλλάξει».
Μάλιστα ο Δημ. Σταμάτης είχε πείσει το φίλο του πρωθυπουργό, ότι «θα μπορέσουμε να πάρουμε βουλευτές από ΑΝΕΛΛ και ΔΗΜΑΡ, καθώς και από ανεξάρτητους και θα μαζέψουμε τους 180»!
Από τότε Σταμάτης, Βορίδης, Άδωνης, Μπούρας και ορισμένοι άλλοι, μικρότερης εμβέλειας, όπως ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Καλατζής, ο επανακάμψας απ' τους ΑΝΕΛΛ βουλευτής Κ. Μαρκόπουλος, είχαν αρχίσει τις σχετικές επαφές, για να μαζέψουν τους 180, ενώ τροφοδοτούσαν τα φιλικά τους ΜΜΕ και ελεγχόμενους δημοσιογράφους, με πληροφορίες ότι... ήταν θέμα χρόνου «να τελειώνουμε με τους 180»!
Τώρα, που το «180» είναι άπιαστο όνειρο και όλα δείχνουν ότι οδεύουμε προς πρόωρες εκλογές, ο μεν Λαζαρίδης αισθάνεται δικαιωμένος και το... θυμίζει αυτό συχνά-πυκνά, ο δε Σταμάτης επιχειρεί να αμυνθεί απ' τα πυρά που συσσωρεύονται εναντίον του και οι συσκέψεις στο Μαξίμου απλώς επιβεβαιώνουν τον... εν εξελίξει εμφύλιο.
Απ' τα άλλα στελέχη του Μαξίμου, ο Μουρούτης εμφανίζεται αποστασιοποιημένος απ' τον ιδιόμορφο αυτό εμφύλιο, η Βούλτεψη είναι έτσι κι αλλιώς εκτός των «στενών συσκέψεων», ο δε Μπούρας «νίπτει τας χείρας του»...
Η ύστατη ελπίδα τους, όπως προσπαθούν να πείσουν τον Σαμαρά, είναι η ενεργοποίηση πάλι του σεναρίου της «αριστερής παρένθεσης», δηλαδή μια εκλογική ήττα ελεγχόμενη και διαχειρίσιμη που θα διασώσει τον Σαμαρά στην ηγεσία της Ν.Δ. και η αναμονή ότι... ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποτύχει και θα έλθει η σειρά τους ξανά...
Μάλιστα αυτό το σενάριο το προωθούν και φιλικά στον πρωθυπουργό ΜΜΕ καθώς και δημοσιογράφοι οι οποίοι βγάζουν την κυβερνητική προπαγάνδα.
Χαρακτηριστικά ένας εξ αυτών, ο οποίος μάλιστα έχει λάβει και... δημόσια εύσημα απ' τον Σαμαρά έλεγε τις προηγούμενες μέρες σε κοινωνική εκδήλωση όπου συμμετείχαν και πολιτικοί και εκδότες και δημοσιογράφοι, ότι «εντάξει, σε 4-5 μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει διαλυθεί και θα καλέσουν το Σαμαρά να... σώσει τη χώρα απ' την καταστροφή»!
Πάντως τις τελευταίες μέρες, όπως πληροφορηθήκαμε από συνομιλητή του πρωθυπουργού, ο Αντ. Σαμαράς βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και εκεί αποδίδεται η απίστευτη (;) γκάφα με τη συνέντευξη-παρωδία στη ΝΕΡΙΤ...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com