Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΑΛΕΞΙΣΦΑΙΡΟ ΓΙΛΕΚΟ ...


Αποζημίωση ύψους 50.000 ευρώ (συν τους νόμιμους τόκους) επιδίκασε το Διοικητικό Πρωτοδικείο σε αστυνομικό για την ηθική βλάβη που υπέστη, από τη μη χορήγηση αλεξίσφαιρου γιλέκου.

Ειδικότερα, ο αστυνομικός υπηρετούσε στην ομάδα αποτροπής ληστειών και κατά τη διάρκεια καταδίωξης στην περιοχή του Κολωνού, Αλβανού κακοποιού ο τελευταίος τον πυροβόλησε εξ επαφής στο στήθος. Αμέσως μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου και χειρουργήθηκε.

 Λόγω όμως επιπλοκών στην υγεία του χειρουργήθηκε και πάλι για δεύτερη φορά, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» για θεραπεία.
Η ΕΛ.ΑΣ. του απένειμε την ηθική αμοιβή της «Ευαρέσκειας» και την υλική αμοιβή ύψους ενός μισθού.
Όμως ο αστυνομικός προσέφυγε στη Δικαιοσύνη διεκδικώντας το ποσό των 50.000 ευρώ ως αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστη, καθώς ενώ υπηρετούσε σε υπηρεσία ιδιαίτερης επικινδυνότητας (ομάδα αποτροπής ληστειών) δεν του είχε χορηγηθεί ο κατάλληλος προστατευτικός εξοπλισμός, όπως είναι το αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com