Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

“Τα διαγγέλματα τα κάνουν τσαρλατάνοι, αγύρτες και πλανόδιοι τελάληδες”-Άσχημο “χώσιμο” του Β.Πολύδωρα στον πρωθυπουργό ...


Διάγγελμα και έλλειψη ικανότητας διακρίσεως
Βύρων Γ. Πολύδωρας
Πρόεδρος της «Ένωσης για την Πατρίδα και τον Λαό»
Ανεξήγητα πράγματα. Βγαίνει ο πρωθυπουργός σε διαγγελματική πόζα και δεν λέει τίποτα. Και οι ώρες είναι δύσκολες, έως κρίσιμες. Σαν τέτοιες δεν επιτρέπουν κούφια και μεγαλοποζάτα λόγια. Έτσι κάνουν μόνον οι τσαρλατάνοι, οι αγύρτες. Και κάποιοι πλανόδιοι τελάληδες, που διαλαλούν σάπια και σκάρτη πραμάτεια.
Πρώτα-πρώτα διάγγελμα δεν απευθύνουν οι πρωθυπουργοί. Διάγγελμα απηύθυναν μόνον οι βασιλείς και οι αρχηγοί κρατών. Ως έννοια, το διάγγελμα εμπεριέχει μια πτυχή τελεσιγράφου (pronunciamento), αυταρχικής ή δεσποτικής αυθεντίας που διατάσσει, εντέλλεται. Της παλιάς ιεραρχίας, όπου ο ανώτατος άρχων εταυτιζόταν με την ανώτατη συμπυκνωμένη εξουσία. Στις δημοκρατίες δεν ισχύουν αυτά. Γιατί ο ανώτατος άρχων και η ανώτατη εξουσία είναι ο λαός. Μόνον «ψώνια» και βλαμμένα όντα νομίζουν αλλιώς. Ή πρακτορικά υποκείμενα που λειτουργούν για λογαριασμό άλλων, δήθεν πανίσχυρων αφεντικών ή αφεντικίνων.
Μέχρι που έρχεται η ώρα της αλήθειας. Όταν τα αφεντικά τους τούς απορρίπτουν «σαν την τρίχα από το ζυμάρι», που λένε και οι ορεσίβιοι ποιμένες. Και καθώς βρίσκονται στην απελπισία της απόγνωσης και της αμηχανίας, βγάζουν διαγγέλματα. Κούφια, ανούσια, μπλοφατζίδικα. Απεγνωσμένοι, αμήχανοι, πανικόβλητοι επιχειρούν να κάνουν κάτι («let’s do something»), που δεν το ξέρουν, δεν το εννοούν, δεν το πιστεύουν. Δεν είναι δικό τους. Είναι και ασύντακτο. Χωρίς ειρμό. Άλλοι τους το είπαν.
Μια λέξη: «συναίνεση». Κούφια και αυτή. Και την παραποιούν.
α) Συναίνεση για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Του ίδιου υποψηφίου. Και κατά τι διαφέρει αυτό από την προηγούμενη εξαναγκαστική πρόταση; Ποιο είναι το περιεχόμενο της συναίνεσης; Ειρήσθω εν παρόδω, ότι άλλο, καινούργιο όνομα, στην τρίτη ψηφοφορία δεν μπορεί να υπάρξει. Είναι εκτός γράμματος και πνεύματος του Συντάγματος (άρθρο 32 παρ. 3 εδ. 3). Γιατί θα του λείπουν οι δύο προηγούμενες προκριματικού χαρακτήρα ψηφοφορίες (των 200 βουλευτών).
β) Διεύρυνση της κυβέρνησης, με ευρωπαϊστές! Τί σημαίνει αυτό, εκτός από το τάξιμο υπουργικών χαρτοφυλακίων, το χυδαίο και φαυλεπίφαυλο (πιο φαύλο πεθαίνει!); Μήπως ότι κάποιοι αντιευρωπαϊστές εντός κυβερνήσεως, εμπόδιζαν μέχρις ώρας τις μεταρρυθμίσεις; Έλεος!
γ) Αναθεώρηση του Συντάγματος. Για να παίρνει πάντα επικαιρότητα η γνωστή λαϊκή έκφραση: «μες στην τούρλα του Σαββάτου». Δεν ντρέπονται λιγάκι. Εδώ δεν μπορούν να διαχειρισθούν τροπολογίες ή «ντροπολογίες» καθ’ υπαγόρευσιν των «νταβατζήδων» τους και θέλουν να παραστήσουν και τους συνταγματικούς μεταρρυθμιστές! Με την διαδικασία του κατεπείγοντος μάλιστα. Προς απόδειξη του γεγονότος ότι δεν έχουν μέτρο, κρίση και συναίσθηση της καταστάσεως!
δ) Διαπραγμάτευση με την τρόϊκα. Πάλι; Χορτάσαμε από διαπραγματεύσεις. Της νοηματικής! Και της μιας λέξης-νεύματος. Στα αγγλικά μάλιστα: YES. Πεισθήκαμε.
ε) Εκλογές στο τέλος του 2015. Παράξενο δώρο. Τους χαρίζει (άλλο δώρον άδωρο) έξι μήνες από την… χρονική περιουσία του. Τους τάραξε στην υποχωρητικότητα! Και καλά, ποιος από τους ψηφοφόρους του (βουλευτές) βιαζόταν για εκλογές;
Συμπέρασμα: Οι διαγγελλόμενοι απλά, «έχουν χάσει την ικανότητα της διακρίσεως». Αυτός είναι στα νομικά ο ορισμός του ανώριμου παιδός.




Εφημερίδα ” Κυριακάτικη Ελεύθερη Ώρα”

















































http://www.makeleio.gr/?p=241996

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com