Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

ΙΤΑΛΙΚΑ ΜΕΣΑ: ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΛΙΣΗ ΤΟ ΦΛΕΓΟΜΕΝΟ ΠΛΟΙΟ NORMAN ATLANTIC ...


Αγωνιώδεις στιγμές ζουν 328 άτομα που δεν έχουν απεγκλωβιστεί από το πλοίο Norman Atlantic, το οποίο βρίσκεται φλεγόμενο ανοιχτά της Κέρκυρας, σε ιταλικά χωρικά ύδατα.
Ήδη έχουν απομακρυνθεί απο το πλοίο 150 άτομα με σωσίβια λέμβο και 56 εξ αυτών έχουν διασωθεί. Συγκεκριμένα 47 άτομα βρίσκονται στο πλοίο «Spirit of Piraeus», 1 άτομο στο σκάφος «Aby Jeanette» και οκτώ που απομακρύνθηκαν από ιταλικά ελικόπτερα, έχουν ήδη μεταφερθεί στην στρατιωτική βάση της Γκαλατίνα. Τα ιταλικά ελικόπτερα εντείνουν τις προσπάθειες απομάκρυνσης όλων των επιβατών απομακρύνοντας τους επιβάτες ανά δυο, δίνοντας μάχη με το χρόνο.
Μεταξύ των μεταφερθέντων στη στρατιωτική βάση της Γκαλατίνα, κοντά στο Λέτσε, είναι τρία μικρά παιδιά που επέβαιναν με τους γονείς τους στο Νοrman Atlantic. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες παρουσιάζουν συμπτώματα υποθερμίας και διακομίζονται την ώρα αυτή, σε νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής του Λέτσε.
Φουντώνει πάλι η φωτιά- Παίρνει κλίση το πλοίο 
Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, διασώστης ο οποίος επέτρεψε στην πόλη του Ότραντο, δήλωσε ότι η φωτιά έχει επεκταθεί και πάλι σε μέρος του Νοrman Atlantic και ότι το πλοίο άρχισε να παρουσιάζει εμφανή κλίση προς την μία του πλευρά.
Τρεις γυναίκες οι οποίες μεταφέρθηκαν, επίσης, στην Γκαλατίνα, παρουσιάζουν ελαφρά υποθερμία, αλλά η υγεία τους δεν προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία. Οι υπόλοιποι δυο είναι άνδρες, Ιταλοί, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους.
Ακόμη 94 άτομα παραμένουν στη λέμβο μη μπορώντας να αποβιβαστούν εξαιτίας των δυσμενέστατων καιρικών συνθηκών.
Στην περιοχή βρίσκονται ακόμη οκτώ πλοία, ενώ στο σημείο κατευθύνονται δύο πυροσβεστικά πλοία και βρίσκονται σε ετοιμότητα πέντε ελικόπτερα.
Πάνω από το φλεγόμενο πλοίο είχαν επίσης σπεύσει ένα C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο Super Puma.
Οι επιβάτες έχουν συγκεντρωθεί στο κατάστρωμα περιμένοντας τον απεγκλωβισμό τους, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι αρκετοί πήδηξαν στη θάλασσα αλλά περισυνελέγησαν σώοι απο ιταλικό καϊκι.

















































































newsbomb.gr/bomb-tv/ellada/story/537723/thriler-gia-ekatontades-atoma-se-flegomeno-ploio#ixzz3NCLPP53b

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com