Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΟ ΠΡΩΙ ...



Σενάριο παραίτησης Βενιζέλου για να μπλοκαριστεί ο ΓΑΠ επεξεργάζονται στην Χαριλάου Τρικούπη - Παρωδία το όνομα του προσωρινού προέδρου που ετοιμάζονται να προτείνουν.

Στα πλαίσια της αδυσώπητης μάχης χαρακωμάτων μεταξύ του ΓΑΠ και του Βενιζέλου, για το ποιος θα χρεωθεί τον «μουτζούρη» της διάσπασης του άλλοτε κραταιού ΠΑΣΟΚ, τις τελευταίες –κυριολεκτικά- ώρες έχει αρχίσει και διακινείται από κύκλους του Κινήματος ένα σενάριο που φαντάζει μεν ακραίο, αλλά όχι και απίθανο, δεδομένων των οριακών συνθηκών και καταστάσεων που επικρατούν στο χώρο.
Σύμφωνα με το σενάριο αυτό, ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν εισηγηθεί στον Β. Βενιζέλο να υποβάλλει τη Δευτέρα το βράδυ ή την Τρίτη το πρωί (σε περίπτωση πάντα που δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πάμε για εκλογές) στην Κ.Ο. την παραίτησή του, σε έκτακτη συνεδρίασή της!
Πρόκειται για τα στελέχη εκείνα, με πολύχρονη διαδρομή και ιστορική παρουσία στο ΠΑΣΟΚ, τα οποία τις τελευταίες μέρες έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες συνεννόησης μεταξύ των δύο «μονομάχων» και κυρίως προς την πλευρά του ΓΑΠ, με στόχο να μην προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος.
Βλέποντας το κλίμα ακραίας πόλωσης αυτά τα στελέχη (ή ορισμένα από αυτά) έκαναν την παραπάνω εισήγηση στον πρόεδρο του Κινήματος, με βασικό τους επιχείρημα, ότι αν προχωρήσει σε μια τέτοια εντυπωσιακή κίνηση, τότε θαακυρώσει ένα απ’ τα κεντρικά επιχειρήματα του ΓΑΠ και θα απαξιώσει την πρωτοβουλία του για την ίδρυση νέου κόμματος, αφού θα τον εμφανίσει αδιάλλακτο ακόμα και μετά από μια «γενναία» κίνηση του διαδόχου του.
Μάλιστα έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν, ότι στα πλαίσια της εισήγησης αυτής έχει κυκλοφορήσει και το όνομα τουΑ. Λοβέρδου, ως προσωρινού προέδρου της Κ.Ο. μετά την παραίτηση Βενιζέλου.
Βέβαια το όνομα του Λοβέρδου και μόνο προκαλεί… αλλεργία σε στελέχη σαν τον Μιχ. Χρυσοχοϊδη, τη Φώφη Γεννηματά η οποία αναζητά ρόλο στις μελλοντικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, ακόμα και στον Κ. Σκανδαλίδη.
Ωστόσο σε περίπτωση που ο Βενιζέλος κάνει δεκτή την πρόταση, το πρόβλημα δεν θα είναι το ποιος θα τον διαδεχτεί, αφού έτσι κι αλλιώς προσωρινός θα είναι.
Κατά τις ίδιες πάντως πληροφορίες, ο Βενιζέλος έχει κατ’ αρχήν αρνηθεί να συναινέσει σε αυτή την πρόταση.

Ωστόσο οι διεργασίες είναι έντονες και πυρετώδεις, οπότε ας μην αποκλειστεί τίποτα…

 

























































































newsbomb.gr/politikh/news/story/537747/skepseis-gia-paraitisi-venizeloy-tin-triti-to-proi#ixzz3NCSBV2mU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com