Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΠΛΟΙΟ ΜΕ 478 ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ...


Ώρες αγωνίας και επιχείρηση διάσωσης με δυσμενείς συνθήκες και αβέβαιη κατάληξη για τη σωτηρία εκατοντάδων ανθρώπων που επέβαιναν στο φλεγόμενο επιβατηγό οχηματαγωγό Norman Atlantic με την έντονη κακοκαιρία απέναντι, είναι αυτή την ώρα σε πλήρη εξέλιξη.
Για μια από τις πιο επικίνδυνες περίπλοκες επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης που έχουν γίνει έως σήμερα έκανε λόγο σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, επισημαίνοντας ότι στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 10 μποφόρ, με ταχύτητα ανέμου 50 μίλια, με ισχυρή βροχόπτωση και χαλάζι, που δυσκολεύουν κατά πολύ τις επιχειρήσεις από αέρος.
Λόγω των καιρικών συνθηκών από τα 150 άτομα της σωσίβιας λέμβου που έπεσε στη θάλασσα από το φλεγόμενο επιβατηγό οχηματαγωγό, μόλις 35 κατάφεραν να επιβιβαστούν στο παραπλέον πλοίο Spirit of Pireus και τα υπόλοιπα παραμένουν στη θάλασσα.
Όπως εξήγησε ο κ. Βαρβιτσιώτης, το συντονισμό της έρευνας και διάσωσης έχει αναλάβει το επιβατηγό Cruise Europa, ενώ οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις ιταλικές αρχές. Ο υπουργός ανέφερε ότι το δεξαμενόπλοιο Εύηνος θα χρησιμοποιηθεί ως πλατφόρμα διάσωσης, ενώ δύο πυροσβετικά πλοία βρίσκονται βόρεια της Κέρκυρας.
Επίσης, βρίσκονται τέσσερα πλωτά σκάφη του λιμενικού, τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη των ελληνικών και των ιταλικών αρχών, ενώ η ιταλική ακτοφυλακή αποστέλλει και ρυμουλκό πλοίο.
«Προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι κανένας δεν θα μείνει αβοήθητος σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Δεν έχουμε καμία πληροφορία για αγνοούμενους» τόνισε.
Στο Norman Atlantic με 316 εναπομείναντες επιβαίνοντες (σε σύνολο 466 επιβαινόντων) έχει ξεσπάσει πυρκαγιά από τις 4 τα ξημερώματα, 45 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Κέρκυρας. Το πλοίο κατευθυνόταν από την Ηγουμενίτσα στην Ανκόνα.
Ο πλοίαρχος του σκάφους είναι Ιταλός και από τα μέλη του πληρώματος 22 είναι Ιταλοί και οι 34 Έλληνες.
Στην περιοχή έχει φτάσει ένα ιταλικό περιπολικό σκάφος και ένα αεροπλάνο. Δίπλα στο Νorman Αtlantic βρίσκονται επτά παραπλέοντα πλοία. Επίσης, αποστέλλονται από ελληνικής πλευράς έξι ελικόπτερα και ένα αεροπλάνο C-130, ενώ στην περιοχή καταπλέει και η φρεγάτα Ναυαρίνος. Τα παραπλέοντα πλοία επιδιώκουν να δημιουργήσουν ένα τεχνητό κλοιό για να περιορίσουν την θαλασσοταραχή και να διευκολύνουν την επιχείρηση εκκένωσης.
ΤΙ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΤΟ EURONEWS
Δραματικές ώρες ζουν οι εκατοντάδες επιβαίνοντες του πλοίου «Norman Atlantic» στο οποίο έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά εν μέσω δυσμενών καιρικών συνθηκών κοντά στους Οθωνούς μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας.
Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από την Πάτρα με τελικό προορισμό την Ανκόνα της Ιταλίας κι ενδιάμεσο σταθμό την Ηγουμενίτσα.
Στο πλοίο βρίσκονται 411 επιβάτες και στην επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό τους μετέχουν 7 παραπλέοντα πλοία, τέσσερα πλωτά σκάφη του λιμενικού, έξι ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη των ελληνικών και ιταλικών αρχών, ενώ η ιταλική ακτοφυλακή αποστέλλει και ρυμουλκό.
Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι εντάσεως έως και 8 μποφόρ. Το υπό ιταλική σημαία πλοίο έχει ναυλωθεί από την εταιρία ΑΝΕΚ, εκπρόσωπος της οποίας αναφέρει ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, ενώ έχει δοθεί προτεραιότητα στις γυναίκες και στα παιδιά.
Το πλοίο που είχε αναχωρήσει στις 5:30 το απόγευμα του Σαββάτου, απο την Πάτρα με προορισμό την Ιταλία μέσω Ηγουμενίτσας και σε αυτό επιβαίνουν συνολικά 411 επιβάτες και 55 άτομα πλήρωμα,125 φορτηγά,3 λεωφορεία 84 IX, 3 αυτοκινούμενα και μία μηχανή.




























http://www.makeleio.gr/?p=241514

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com