Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

«ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕ ΡΙΞΟΥΝ, ΘΑ ΦΥΓΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ» ...



Το σενάριο του εκλογικού αιφνιδιασμού πριν την 3η ψηφοφορία αναμένεται να ενεργοποιήσει ο Σαμαράς, αν δεν καταφέρει να πείσει και με το σημερινό (21/12/2014) του διάγγελμα.
Του Κώστα Τσιτούνα.

«Δεν θα φύγω με σκυμμένο το κεφάλι. Θα φύγω όπως θέλω εγώ και όταν το αποφασίσω εγώ». Αυτό διεμήνυσε ο Αντώνης Σαμαράς στους στενούς του συνεργάτες κατά τη διάρκεια των πολύωρων συσκέψεων, μετά την υπόθεση Χαϊκάλη που τάραξε τα νερά της ειδησεογραφίας.
Στις κατ' ιδίαν συνομιλίες με συνεργάτες του επιμένει να λέει: «Εγώ δεν είμαι Παπανδρέου, ούτε ρίψασπις. Τις εκλογές θα τις προκαλέσω εγώ όταν το κρίνω σκόπιμο...».
Ο πρωθυπουργός – μετά τις καταγγελίες που μονοπωλούν στην ειδησεογραφία και βάζουν «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό - αποφάσισε να κάνει ένα βήμα πίσω και να δεχθεί ουσιαστικά ένα μέρος από τα όσα του ζητούσε εδώ και μήνες η αντιπολίτευση.
Να υπάρξει δηλαδή μια συμφωνία για την εκλογή ΠτΔ και ένα χρονοδιάγραμμα για πρόωρες εκλογές εντός του 2015. Είναι η πρόταση που πρώτος «έριξε» στο τραπέζι ο Δημήτρης Παπαδημούλης και που η ΝΔ αρνούνταν πεισματικά.
Σήμερα και αφού είναι σχεδόν βέβαιο ότι τα κουκιά δεν βγαίνουν ούτε στη 2η, ούτε στην 3η ψηφοφορία, ο Σαμαράς κάνει πίσω και δέχεται τα πάντα, προκειμένου να μην χάσει η κυβέρνησή του έτσι άδοξα την πολιτική πλειοψηφία μέσα στο κοινοβούλιο.
Δέχεται λοιπόν και προτείνει ουσιαστικά, δυο βασικά πράγματα:
- Να οριστεί μέχρι το τέλος του 2015 ημερομηνία εκλογών
- Να βάλει στην κυβέρνηση όσους ψηφίσουν «ΝΑΙ» για την επιλογή του Σταύρου Δήμα.
Επί της ουσίας ο πρωθυπουργός προσφέρει ως δέλεαρ υπουργικές θέσεις: «Ψηφίστε και θα σας κάνω υπουργούς και υφυπουργούς», λέει προς τους ανεξάρτητους, πρόταση όχι ιδιαίτερα τιμητική για κάποιον που θέλει να φύγει με το κεφάλι ψηλά και να έχει τον έλεγχο των κινήσεων και των πρωτοβουλιών.
Ταυτόχρονα «ανοίγει» ξανά την πόρτα της κυβέρνησης στον Φώτη Κουβέλη, τον οποίο θεωρεί πιο «συζητήσιμο» από τους υπολοίπους της αντιπολίτευσης.
Αν το παραπάνω σενάριο βρει πρόσφορο έδαφος και πετύχει, ο Σαμαράς θα κλείσει τη συμφωνία με τους δανειστές και θα φύγει με τις μικρότερες δυνατές απώλειες σε προσωπικό επίπεδο.
Αν όμως ο σχεδιασμός δεν προχωρήσει και τελικά δεν συγκεντρωθεί ένας ικανοποιητικός αριθμός στην 2η ψηφοφορία, τότε ισχυροποιείται το σενάριο του εκλογικού αιφνιδιασμού.
Είναι κάτι που του έχουν εισηγηθεί οι πιο στενοί του συνεργάτες. «Αν δεν βγαίνουν τα νούμερα στη δεύτερη ψηφοφορία, προκάλεσε εσύ τις εκλογές για να έχεις το πλεονέκτημα των κινήσεων».
Αυτή ακριβώς είναι η εισήγηση που έχει δεχθεί ο πρωθυπουργός και φαίνεται να είναι η επικρατέστερη.
Αν και ο δεύτερος γύρος της εκλογής είναι αποτυχημένος, τις πρόωρες εκλογές θα τις προκαλέσει ο Σαμαράς.
«Δεν θα περιμένει να πέσει σαν ώριμο φρούτο με τα χέρια σταυρωμένα», λένε όσοι τον γνωρίζουν και επιμένουν ότι ίσως μια τέτοια εξέλιξη να είναι και προτιμότερη αφού – όπως υποστηρίζουν - ο Τσίπρας δεν θα καταφέρει να πιάσει την πολυπόθητη αυτοδυναμία.
































































































newsbomb.gr/politikh/news/story/535505/samaras-psifiste-nai-kai-tha-sas-kano-ypoyrgoys#ixzz3MY2m96d9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com