Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Τα κάλαντα της πείνας…. και της φτώχειας! Ψάλλουν τα κάλαντα για να αγοράσουν τρόφιμα! ...


Παραμονή Χριστουγέννων και ξυπνάει κανείς από τις 6 το πρωί από τα κουδουνίσματα της πόρτας. Ανοίγεις και τι να δεις…. Όχι παιδάκια, όχι πιτσιρικάκια αλλά παιδιά γυμνασίου και λυκείου ακόμα και νεαρά άτομα…. να ζητούν να πουν τα κάλαντα για να τους δώσεις όσο νομίσματα μπορείς , όσα σου περισσεύουν όσα αντέχει η τσέπη σου.
Λένε τα κάλαντα για να μαζέψουν όσα μπορούν , ό,τι μπορούν…. Αυτά τα παιδιά του 2014 γνωρίζουν το πιο μαύρο πρόσωπο των Χριστουγέννων… Κάποτε βγαίναμε λέγαμε τα κάλαντα και ήταν χαρά … ήταν γιορτή , περιμέναμε πώς και πώς…. Αυτά τα παιδιά το κάνουν γιατί έτσι τους αναγκάζουν κάποιοι γονείς, οι καταστάσεις , η δυσχέρεια , η φτώχεια και η πείνα. Και πόσα να μαζέψουν από τον Έλληνα που τον κυνηγούν θεοί και δαίμονες; ΕΝΦΙΑ, φόροι για το ένα για το άλλο, ακρίβεια , εφορία ….. και όλοι αυτοί οι εφιάλτες; Ένα ευρώ αν δώσεις σε αυτά τα παιδιά θα το κοιτούν λες και πρόκειται για χρυσή επιταγή εκατομμυρίων… εκεί μας έφτασαν….. Ποιος δίνει ένα ευρώ; Λίγοι….. αυτοί που δεν έχουν δίνουν ένα ευρώ γιατί γνωρίζουν την αξία του. Αυτοί που έχουν δεν δίνουν τίποτα, δεν ανοίγουν τις πόρτες και ζουν στο δικό τους κόσμο ζαχαρωτών και δήθεν….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com