Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΡΕΜΕΙ «ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ» ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ! ...



Πάντως ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ «έφαγε πόρτα» απ’ το ΣΥΡΙΖΑ, σε κρούση που έκανε!

Περίεργα παρασκηνιακά παιχνίδια παίζονται και θα παιχτούν οπωσδήποτε στη σκιά των παρενεργειών απ’ την παταγώδη κυβερνητική αποτυχία να περάσει την εικόνα του success story που επιμελέστατα φιλοτεχνούσε απ’ το Σεπτέμβρη, της εξόδου δηλαδή απ’ τα μνημόνια στις 31.12. και μάλιστα… θριαμβικά, όπως προσπαθούσαν να μας πείσουν οι Σαμαράς και Βενιζέλος, τη συνδρομή των μνημονιακών, διαπλεκόμενων ΜΜΕ.
Όσο αυτό το κλίμα, της παταγώδους αποτυχίας της κυβέρνησης, θα εδραιώνεται, τόσο τα παιχνίδια παρασκηνίου θα εντείνονται.
Είναι αυτή τη στιγμή καθαρό, ότι οι δύο κυβερνητικοί συνεταίροι έχουν αποκλειστικό στόχο το «ο σώζων εαυτόν, σωθήτω». Αλλά αυτό τους φέρνει αντικειμενικά σε σύγκρουση συμφερόντων, αν και –κατά τα άλλα- αντιλαμβάνονται ότι η μοίρα τους είναι κοινή…
Δύο γεγονότα των τελευταίων ημερών έχουν φέρει σε αντιπαράθεση τους Σαμαρά και Βενιζέλο. Και τα δύο προέρχονται από πρωτοβουλίες του αντιπροέδρου.
Κατ’ αρχήν ο Β. Βενιζέλος ουσιαστικά προανήγγειλε πρόωρες εκλογές, αν και γν ωρίζει καλά ότι ο συνεταίρος του παθαίνει… αλλεργία και μόνο στο άκουσμα της λέξης «εκλογές»!
Αυτό, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, εξόργισε τον πρωθυπουργό, ο οποίος έκανε παρατηρήσεις στον αντιπρόεδρό του για το «ατόπημα» αυτό.
Αλλά πριν καλά-καλά προλάβει να συνέλθει απ’ την πρώτη έκπληξη ο Σαμαράς είδε τον αντιπρόεδρό του να… ξαναχτυπά, προαναγγέλλοντας αυτή τη φορά την επίσπευση των ψηφοφοριών για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.
Όχι επειδή είναι αντίθετος σε μια τέτοια εξέλιξη, όχι.
Αλλά επειδή ήθελε να είναι αυτός που θα φαίνονταν ότι αναλαμβάνει τη σχετική πρωτοβουλία κι όχι να την προαναγγέλλει ο αντιπρόεδρος!
Επίσης, ο Βενιζέλος ουσιαστικά προανήγγειλε και αλλαγές (νέες…) στη ρύθμιση των 100 δόσεων, ακόμα και νέες υποχωρήσεις στην τρόικα, προξενώντας και με αυτό τον τρόπο την οργή Σαμαρά…
Αποκλειστικές πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο Αντ. Σαμαράς σε «κλειστή σύσκεψη» που είχε με το στενό επιτελείο του το Σάββατο εξέφρασε το φόβο του μήπως… αποστατήσει ο Βενιζέλος αποστασιοποιούμενος απ’ την κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να διασώσει εαυτόν και τη «Δημοκρατική Παράταξη» που αποτελεί δημιούργημά του, αλλά και να ξεπεράσει το μείζον εσωκομματικό πρόβλημα, που είναι ο Γ. Παπανδρέου!
Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά, ότι «δεν θα απέκλεια ο Βαγγέλης να τα σπάσει και να προσπαθήσει να βρει διαύλους επικοινωνίας με το ΣΥΡΙΖΑ, οπότε είναι όλα ανοιχτά»!
Ο πρωθυπουργός, κατά τις ίδιες πληροφορίες, πράγματι θεωρεί ότι μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.
Και φοβάται και κάτι άλλο.
Δηλαδή την προώθηση της πρότασης για «κυβέρνηση ειδικού σκοπού», με άλλο πρωθυπουργό.
Θεωρεί ότι σε αυτή τη στόχευση συμμετέχουν και ΜΜΕ προσκείμενα στο Βενιζέλο και ως εκ τούτου τον θεωρεί «επικίνδυνο» και για το λόγο αυτό…
«Έφαγε πόρτα» απ’ το ΣΥΡΙΖΑ!
Φαίνεται πως ο πρωθυπουργός δεν έχει και πολύ άδικο στους φόβους του, που προαναφέραμε.
Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες μας, πρόσφατα συνεργάτης του Βενιζέλου σε συνάντηση που είχε με συνεργάτη του Αλ. Τσίπρα τον βολιδοσκόπησε, αν θα ήταν εφικτή μια μετεκλογική συνεργασία σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει αυτοδυναμία!
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έλαβε απολύτως αρνητική απάντηση από πλευράς Τσίπρα, με την υπογράμμιση «καμιά συνεργασία με το Βενιζέλο»!
Ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν, ότι ακροθιγώς το θέμα το έθεσε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Τσίπρα, ο οποίος ωστόσο έκοψε τη σχετική συζήτηση…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com