Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

-"ΥΙΟΜ KIPOUR" (HMEΡΑ ΤΟΥ ΕΞΙΛΑΣΜΟΥ). ...

Η Ημέρα του Εξιλασμού είναι ίσως η πιο σπουδαία γιορτή του εβραϊκού θρησκευτικού έτους. Αυτήν την ημέρα, πολλοί Εβραίοι, που δεν τηρούν κανένα άλλο εβραϊκό έθιμο, σταματούν να δουλεύουν, νηστεύουν και πηγαίνουν στις Συναγωγές. Γιορτάζεται τη 10η ημέρα του Τισρί. Θεσπίστηκε στο Λευιτικό (23:26-32) και είναι μια μέρα ξεχωριστή για ταπείνωση, εξομολόγηση και εξιλέωση των αμαρτιών του περασμένου έτους, με βάση τις αιματηρές θυσίες που ο Νόμος προέβλεπε. Οι 10 μέρες που μεσολαβούν από τη γιορτή των Σαλπίγγων μέχρι την Ημέρα του Εξιλασμού, είναι γνωστές σαν Ημέρες του Δέους (aseret yemei teshuva). Τις μέρες αυτές κάθε Ιουδαίος κάνει μια ενδοσκόπηση του εαυτού του και ζητάει να συμφιλιωθεί με το Θεό και τον πλησίον του. Προσεύχεται και ελπίζει το όνομά του να γραφτεί στο Βιβλίο της Ζωής των δικαίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com