Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Τι είπε ο Τσίπρας με τους δικαστές ...


Εν μέσω μαινόμενης πολιτικής αντιπαράθεσης, την ώρα που το θερμόμετρο έχει χτυπήσει κόκκινο και οι κατηγορίες μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης εκτοξεύονται με καταιγιστικό ρυθμό, πραγματοποιήθηκε για περίπου δύο περίπου ώρες -σε πολύ καλό κλίμα- η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με δικαστικούς λειτουργούς.
Αμέσως μετά, μιλώντας σε δημοσιογράφους, δικαστικοί λειτουργοί κλήθηκαν να σχολιάσουν την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για το θέμα των


καταγγελιών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και αφήνοντας αιχμές είπαν: «Γενικώς, όπως ξέρετε, αποφεύγουμε να σχολιάζουμε τις δηλώσεις πολιτικών. Το έχουμε πει επίσης τόσες φορές ότι πρέπει και εκείνοι να αποφεύγουν και να κρίνουν τις δικαστικές αποφάσεις, όχι βέβαια στην έννοια της ευρείας κριτικής, αλλά όταν αυτό συνιστά περέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης. Οπως λοιπόν το λέμε αυτό, αντίστοιχα θεωρώ ότι θα πρέπει να το αποφεύγουμε, διότι υπάρχει ο κίνδυνος να θεωρηθεί πλέον ότι πολιτικολογούμε ή, ακόμα περισσότερο, ότι κομματικολογούμε».
Στο ίδιο μήκος κύματος, οι ίδιες πηγές χαρακτήρισαν «μείζον ζήτημα» την παραβίαση δικαστικών αποφάσεων, τονίζοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να παραβιάζεται η έννομη τάξη, γιατί δεν υπάρχει κράτος δικαίου εάν η εκτελεστική εξουσία δεν εφαρμόζει δικαστικές αποφάσεις».
Τέλος, οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν με νόημα ότι στο κομμάτι που αφορά στην ποιότητα της Δικαιοσύνης «αυτό εξαρτάται κυρίως από τους ίδιους τους δικαστικούς λειτουργούς. Εάν ο ίδιος ο δικαστικός λειτουργός δεν επιτρέπει να γίνονται παρεμβάσεις, όσο κι αν υπάρχει προσπάθεια για τις παρεμβάσεις, πέφτουν στο κενό».




















http://olympia.gr/2014/10/15/%CF%84%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CF%80%CE%B5-%CE%BF-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82/#more-421409

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com