Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Η Ελληνική Οικονομία είναι σε χειρότερη κατάσταση από το 2010 - Κατά τα άλλα «βγαίνουμε από τα μνημόνια»...


Αληθεύει ότι «όταν ευημερούν οι δείκτες, δυστυχούν οι άνθρωποι», όμως αυτό θα αναφερόταν σε μία οικονομία που στοιχειωδώς υπάρχει. Στην περίπτωση της Ελλάδας του Σαμαρά και οι δείκτες και οι άνθρωποι βρίσκονται σε μία ζοφερή κατάσταση. Παρόλα αυτά, όμως, η κυβερνητική προπαγάνδα επιμένει πως «βγαίνουμε από τα μνημόνια» και ότι «πρέπει να διαφυλαχτεί η σταθερότητα».
Ας δούμε μερικά από τα στοιχεία της Ελληνικής Οικονομίας που αποδεικνύουν άνευ οποιασδήποτε αμφιβολίας ότι τα πράγματα είναι χειρότερα από το 2010 και αντί να «βγαίνουμε από το τούνελ», βρισκόμαστε στην σαμαρική άβυσσο και δεν προβλέπεται ανάκαμψη όσο δεν εκπνέει η χούντα Σαμαρά - Βενιζέλου.
Το δημόσιο χρέος βρίσκεται σε υψηλότερα επίπεδα από ότι το 2010. Συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 2010 το χρέος ήταν 317 δισ. ευρώ, ενώ τον Δεκέμβριο του 2013 ήταν στα 321 δισ. ευρώ. Το ΑΕΠ διαμορφώθηκε σε 182,438 δισ. ευρώ το 2013, από 226,21 δισ. ευρώ το 2010.
Τα spread των δεκαετών ομολόγων ξεπέρασε τις 300 μονάδες στις 21 Ιανουαρίου 2010, ενώ χθες βρέθηκε στις 571 μονάδες, δηλαδή η εικόνα της οικονομίας είναι κατά πολύ χειρότερη. Τέλος το επιτόκιο των δεκαετών ομολόγων διαμορφώθηκε στο 6,87%, ενώ το 2010 ήταν 6,1%
Αυτό που καταλαβαίνει κανείς από τους δείκτες είναι ότι η Ελληνική Οικονομία βρίσκεται σε πολύ χειρότερα χάλια από τότε, το 2010, που μπήκαμε στο μνημόνιο. Περάσανε τέσσερα χρόνια μνημονιακής κυριαρχίας και παρά τις θυσίες του Ελληνικού Λαού, σε αίμα και σε φτώχεια, η κατάσταση είναι κατά πολύ χειρότερη. Η συγκυβέρνηση του Μνημονίου επέβαλλε σειρά μέτρων εναντίον του Ελληνικού Λαού, ενώ την ίδια ώρα νομοθετούσε υπέρ των καναλαρχών και των ημετέρων, με αποτέλεσμα η οικονομία να καταστραφεί.
Αυτά τα αδιάψευστα στοιχεία τα αγνοεί προκλητικά η κυβερνητική προπαγάνδα, που προβάλλεται από τα ευνοημένα κανάλια και έτσι δημιουργείται η ψευδαίσθηση της «εξόδου από τα μνημόνια», την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται για εκλογές και σύναψη νέου μνημονίου

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com