Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

ΕΦΙΑΛΤΗΣ για 100 Ουκρανούς στρατιώτες! Είναι περικυκλωμένοι από φιλορώσους ΑΝΤΑΡΤΕΣ ...




Φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες, έχουν κλείσει στενά σε κλοιό…. 100 στρατιώτες από την Ουκρανία στην επαρχία Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας.
Ο κυβερνήτης της επαρχίας Λουχάνσκ, Γκενάντι Μόσκαλ, ανακοίνωσε ότι 112 ουκρανοί στρατιώτες είναι «περικυκλωμένοι» στο σημείο Μπαχμούτκα σε έναν δρόμο που ενώνει το Λουχάνσκ με τη δυτική Ουκρανία όπως αναφέρει το ΑΠΕ.
«Η κατάσταση μπορεί να χαρακτηριστεί κρίσιμη», προειδοποίησε ο Μόσκαλ. «Κάποιοι τραυματισμένοι στρατιώτες είναι αιχμάλωτοι, μεταξύ αυτών και ένας διοικητής τάγματος», πρόσθεσε, ενώ έκανε λόγο για «μόνιμα πυρά βαρέως πυροβολικού».
Ο Μόσκαλ είχε επισημάνει ήδη από χθες, Τρίτη, ότι σφοδρές μάχες μαίνονται στην περιοχή και ότι υπάρχει ένας νεκρός στις τάξεις των ουκρανικών δυνάμεων
Από την πλευρά του το γενικό επιτελείο στρατού της Ουκρανίας επιβεβαίωσε ότι η κατάσταση είναι «δύσκολη, όμως ελεγχόμενη» και ένας εκπρόσωπος του στρατού διέψευσε ότι οι στρατιώτες είναι εντελώς «περικυκλωμένοι».
«Παραμένει αδύνατη η αποστολή ενισχύσεων και επιπλέον όπλων», εξήγησε ο Αντρίι Λισένκο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από το Κίεβο.
Υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να επαναληφθεί η μάχη του Ιλοβάισκ, της στρατηγικής σημασίας πόλη στην επαρχία Ντονέτσκ, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις βρέθηκαν περικυκλωμένες από τους φιλορώσους αντάρτες
Η μάχη ολοκληρώθηκε με ένα λουτρό αίματος με περισσότερους από 100 νεκρούς, σύμφωνα με επίσημο απολογισμό, ή περίπου 200 σύμφωνα με κάποιες πηγές.
Η ήττα στο Ιλοβάισκ αναφέρθηκε από τον ουκρανικό Τύπο και τους εδικούς ως ο κύριος λόγος για την αποπομπή το Σαββατοκύριακο του υπουργού Άμυνας της Ουκρανίας Βαλέρι Γκελετέι, ο οποίος αντικαταστάθηκε χθες από τον Στέπαν Πόλτορακ, επικεφαλής της Εθνοφρουράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com