Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Σενάρια "νεκρανάστασης" της κυβέρνησης Παπαδήμου - Τελειώνουν με συνοπτικές διαδικασίες Σαμαρά-Βενιζέλο ...



H συγκυβέρνηση Α.Σαμαρά-Ε.Βενιζέλου, τελειώνει κάπως άδοξα, αν και κατά γενική ομολογία άντεξε περισσότερο απ'όσο χρόνο ζωής της έδιναν οι περισσότεροι τον Ιουμνιο του 2012.
Μέσα στο Μνημονιακό στρατόπεδο, για διάφορετικούς λόγους, και ξεκινώντας από διαφορετικές αφετηρίες, όλο και περισσότερα στελέχη από τον Α.Τζιτζικώστα που ποτέ δεν έπαψε να είναι μέλος της ΝΔ, μέχρι τον Γιάννη Μπουτάρη και τον Σπύρο Λυκούδη, αλλά και το Νίκο Σηφουνάκη, όλοι μιλάνε για ανάγκη παραίτησής τους και σχηματισμό κυβέρνησης "εθνικής ενότητας" ή 'ειδικού σκοπού".
Πρόκειται φυσικά για απόπειρα νεκρανάστασης της κυβέρνησης Παπαδήμου, μόνο που αυτή τη φορά στη θέση του Γ.Παπανδρέου βρίσκεται ο Α.Σαμαράς. Αντικειμενικός στόχος: Να παίξει σε αυτή την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ το ρόλο που έπαιξε το 2011-2012 ο Α.Σαμαράς: Να στηρίξει την κυβέρνηση ειδικού σκοπού.
Η οποία συμμετοχή κόστισε στη ΝΔ το 50% της εκλογικής της ισχύος, λαμβάνοντας το 18,92% στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012!
Ετσι "μ'ένα σμπάρο δύο τρυγόνια": Και παραμένει στην κυβέρνηση η μνημονιακή παράταξη με τις διάφορες παραλλαγές κια αποχρώσεις της και ο ΣΥΡΙΖΑ "καίγεται".
Βέβαια, είναι πολύ δύσκολο να δεχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ πριν γίνουν εκλογές να δεχθεί μία τέτοια πρόταση, αλλά επειδή στην Ελλάδα "τα έχουμε δει όλα", ποτέ και τίποτα δεν αποκλείεται. Μήπως περίμενε κανείς τον Α.Σαμαρά να πει "Ναι, σε όλα" την 1η Νοεμβρίου 2011;. Το είπε και το έκανε πράξη και πολιτική του.
Δεν θεωρούμε όμως απίθανο αυτό που επιχειρείται να στηθεί τώρα, να στηθεί σε άλλη βάση μετά τις επικείμενες εκλογές, με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει "το πάνω χέρι", αλλά με ενέσεις από συντηρητικά κόμματα: ΑΝΕΛΛ, αν μπουν στην Βουλή και ίσως κάποιι από το ΠΑΣΟΚ ή και από τη ΝΔ.
Ετσι ή αλλιώς Α.Σαμαράς και Ε.Βενιζέλος τλειώνουν ως προεδροι των δύο κομμάτων τους το βράδυ της Κυρπαικής των εκλογών...
Η υπόθεση έχει και την χιουμοριστική της πλευρά: Ο "πεθαμένος" Γιώργος Παπανδρέου επιζητεί με πάθος την λύση της "κυβέρνησης ειδικού σκοπού" προκειμένου να ανταποδώσει "τα ίσα" στον Α.Σαμαρά, αλλά και στον Ε.Βενιζέλο!
Οι παπανδρεϊκοί Θ. Μωραΐτης και Ν. Σηφουνάκης, τάχθηαν χθες αναφανδόν υπέρ αυτής της εξέλιξης!
Νομίζουν όλοι οι παραπάνω ότι αρκεί μια αλλαγή προσώπων για να αλλάξει η πολιτική ή για να υπάρξει αλλαγή κρίσιμων παραμέτρων στην πολιτική αυτη. Δηλαδή ότι θα διασωθούν αν αντί στην θέση του Α.Σαμαρά βάλουν έναν τραπεζίτη ή κάοιον δήθεν αριστερό τεχνοκράτη, κι έτσι θα συνεχίσουν να πορεύονται. Κι έχει ο Θεός...
Πλανώνται πλάνην οικτρά. Τα πράγματα στην Οικονομία είναι πλέον τραγικά, δεν έχουν καμία σχέση με τις θριαμβολιγίες περί πρωτογενους ελλείμματος και η αγορά κυριολεκτικά στενάζει, ειδικά μετά το καλοκαίρι. Οι πολίτες υποφέρουν και ο κορμός της κοινωνίας, η αστική-μεγαλοαστική τάξη που ψήφιζε ΝΔ έχει "λιώσει" από τους φόρους και ειδικά από τον ΕΝΦΙΑ.
Φοβούνται τον ΣΥΡΙΙΖΑ, αλλά ο πόνος είναι μεγαλύτερος από τον φόβο και η ελπίδα μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πράξη έστω και ένα μέρος των υποσχέσεων του, τους κάνεις να φλερτάρουν πλέον με την ιδέα να ψηφίσουν αυτό που πριν ένα χρόνο θεωρούσαν - και είναι σε πολλά θέματα - εξτρεμιστικό...
Υπενθυμίζεται ότι η θιασώτης του σεναρίου για κυβέρνηση συνασπισμού από την υπάρχουσα βουλή ήταν και η Ντόρα Μπακογιάννη από τα μέσα του 2013 η οποία επανειλημμένως είχε ζητήσει εκείνη την περίοδο να υπάρξει επαναπροσέγγιση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με την ΔΗΜΑΡ που είχε αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό λόγω ΕΡΤ.
Σήμερα στην ψήφος εμπιστοσύνης η κυβέρνηση κανονικά θα λάβει τουλάχιστον 155 ψήφους υπέρ, όση είναι η δύναμη των ΚΟ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αθροιστικά. χωρίς να αποκλείονται 1-2 ψήφοι προς τα πάνω ή προτα τα κάτω.
Αυτοί οι ψήφοι, συν άλλοι 10 πιθανοί από το στρατόπεδο των 24 ανεξάρτητων βουλευτών είναι όλη η σίγουρη "δύναμη πυρός" που διαθέτουν για να μην πάνε σε εκλογές ΝΔ αι ΠΑΣΟΚ. Και πάλι όμως βρίσκονται μακριά από τους 180 βουλευτές που απαιτούνται στην τρίτη εκλογή.
Άρα το αργότερο Μάρτιο, εκλογές, αφού στις 15 Φεβρουρίου μπορεί να έχουμε την πρώτη ψηφοφορία...
Παντως να σημειώσουμε και κάτι άλλο: Ο Α.Τσίπρας για πρώτη φορά μετά το 2012 που ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε σε σημαντικό πολιτικό σχηματισμό και εν δυνάμει διεκδικητής της εξουσίας, το έχει πάρει απόφαση για προσφυγή στις κάλπες. Δεν είναι ιδιαίτερα "ζεστός", αλλά είναι αποφασισμένος...
 





















defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com