Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ "ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ" ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ;




Αφήνουν απροστάτευτους τους πολίτες – Πάνε για κατάργηση του νόμου Κατσέλη – Καμία ανανέωση της ρύθμισης για την απαγόρευση πλειστηριασμών – Τα στελέχη της κυβέρνησης διαρρέουν ότι «όλα βαίνουν καλώς» με την τρόικα
Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στο παρασκήνιο των συζητήσεων της τρόικας με το υπουργείο Ανάπτυξης. Επισήμως, μετά τη συνάντηση Δένδια με την Τρόικα, από το υπουργείο διαρρέουν πως είναι όλα «μια χαρά» και πως η τρόικα είναι σε πρώτη φάση θετική για τις ρυθμίσεις που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
Αυτό όμως που δεν λένε επισήμως οι υπουργοί, αλλά το αφήνουν να εννοηθεί στις off the record συζητήσεις με τους δημοσιογράφους είναι ότι πάνε για κατάργηση του νόμου Κατσέλη που μέχρι σήμερα προστάτευε τα νοικοκυριά καθώς επίσης και το γεγονός ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξει συζήτηση για επιπλέον παράταση στην απαγόρευση των πλειστηριασμών.
Τα δύο τελευταία ζητήματα που αποκρύβουν οι κυβερνητικοί παράγοντες είναι πραγματικός εφιάλτης για το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού.
Όπως αναφέρει και το Capital , κορυφαία πηγή του υπουργείου Ανάπτυξης δήλωσε μετά τη σημερινή συνάντηση με την τρόικα που είχε ως κύριο αντικείμενο τα «κόκκινα δάνεια» (σ.σ συμμετείχαν από πλευράς Μαξίμου οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού Λαζαρίδης και Παπασταύρου) πως αύριο θα υποβληθεί επίσημα στην τρόικα προσχέδιο αρχών τόσο για την αναμόρφωση του πτωχευτικού κώδικα των επιχειρήσεων όσο και για τη δημιουργία πτωχευτικού δικαίου για τους ιδιώτες, με στόχο αυτά να πάρουν τη μορφή νομοσχεδίου μέχρι το τέλος του έτους.
Η ίδια πηγή υπαινίχθηκε στην ουσία την κατάργηση τόσο του νόμου Κατσέλη που σήμερα ρυθμίζει την πτώχευση ιδιωτών και την προστασία της πρώτης κατοικίας τους, καθώς και την μη ανανέωση της προστατευτικής ρύθμισης για τους πλειστηριασμούς.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «με δεδομένο ότι δεν την αξιοποίησαν πάνω από 3.000 δανειολήπτες, η διάταξη για τους πλειστηριασμούς είναι ή άχρηστη, ή αποτυχημένη ή λάθος», και συμπλήρωσε πως «ούτε ο νόμος Κατσέλη μέσω του οποίου ορίζονται πλέον δικάσιμοι για το 2020, είναι επιτυχημένος». Σε δηλώσεις του, ωστόσο, μετά τη συνάντηση με την τρόικα ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας επισήμανε πως «πάντα θα υπάρχει καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας» υπονοώντας προφανώς πως θα προσφέρονται ασφαλιστικές δικλείδες μέσα από το νέο θεσμικό πλαίσιο της πτώχευσης των ιδιωτών.
Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση Σαμαρά κοροϊδεύει με τον πιο χυδαίο τρόπο τον ελληνικό λαό, ενώ τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι υπουργοί του άλλα λένε στους πολίτες και άλλα λένε στους δανειστές.
Βρήκαν χρυσή τομή μόνο για τα κόκκινα δάνεια των επιχειρημάτων  
Το υπουργείο Ανάπτυξης που χειρίζεται το θέμα των κόκκινων δανείων εμφανίστηκε ικανοποιημένο από τη σημερινή πρώτη συζήτηση με τους εκπροσώπους των δανειστών για τα κόκκινα δάνεια και την ενιαία αντιμετώπιση των επιχειρηματικών οφειλών. Πηγές έλεγαν πως «επιβεβαιώθηκε πως σε επίπεδο αρχών η πρόταση αποτελεί μια πολύ θετική προσέγγιση για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα», ενώ δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο το νομοσχέδιο το οποίο παρουσιάστηκε στο σύνολό του σήμερα στην τρόικα, να πάρει το πράσινο φως ακόμη και μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Παρόλα αυτά οι κατά τα άλλα «λαλίστατοι» κυβερνητικοί παράγοντες δεν είπαν κουβέντα για κούρεμα προσαυξήσεων και προστίμων στα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία…




























newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com