Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

60.000 δανειολήπτες έχουν λάβει κατασχετήρια για πλειστηριασμούς !!!



Κατασχετήρια  για πλειστηριασμούς ακόμα και πρώτης κατοικίας  έχουν φτάσει στα χέρια 60.000 πολιτών, δημιουργώντας αγανάκτηση και σύγχυση αλλά και την πρόγευση του τι πρόκειται να συμβεί από 1 Ιανουαρίου του 2015.
Από αυτή την ημερομηνία ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για τους δανειολήπτες, διότι κινδυνεύουν να απελευθερωθούν πλήρως οι πλειστηριασμοί ακόμα και για την πρώτη κατοικία. Τον τελευταίο καιρό εντείνεται ολοένα και περισσότερο η συζήτηση για το πρόβλημα των «κόκκινων δανείων» και την αντιμετώπισή τους. Δυστυχώς, η συζήτηση αυτή διεξάγεται ερήμην των ενώσεων καταναλωτών και χωρίς διαφάνεια.
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται στην πραγματικότητα υπ’ ατμόν και αναμένουν το χαρτί της έξωσης από το σπίτι τους που με πόνο και κόπους προσπάθησαν επί σειρά ετών να διατηρήσουν.
Σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Ομοσπονδίας Προστασίας Δανειοληπτών-Καταναλωτών Πολιτών,....

 μέχρι τώρα 200.000 δανειολήπτες σε ολόκληρη τη χώρα, κινδυνεύουν άμεσα να χάσουν τα σπίτια τους εκ των οποίων, οι 60.000 έχουν λάβει ήδη κατασχετήρια και ουσιαστικά αναμένουν τι θα προβλέπει ο νέος νόμος για τους πλειστηριασμούς της 1ης κατοικίας που θα πρέπει να ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2015. Οι περισσότερες υποθέσεις αφορούν χρέη προς το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ και τις τράπεζες και ακολουθεί πολύ πίσω η εφορία, ενώ υπάρχουν τουλάχιστον 10-12.000 ειδοποιήσεις κατασχέσεων για τραπεζικές καταθέσεις από το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΕ.
Σύμφωνα πάντα με τον κ. Κρητικό υπάρχει ακόμα και περίπτωση πολύτεκνης 7μελους οικογένειας που κινδυνεύει από στιγμή σε στιγμή με έξωση από το σπίτι της στα Άνω Λιόσια, με την τράπεζα, …παρανόμως αυτή τη στιγμή, να πλειστηριάζει την 1η και μοναδική κατοικία της οικογένειας, αφού δεν έχει επί του παρόντος αλλάξει ο Νόμος Κατσέλη και ισχύει έως και την 31η Δεκεμβρίου 2014 και η Ομοσπονδία έχει παρέμβει νομικά για να αντιμετωπιστεί εγκαίρως το ζήτημα.
Σε ό,τι αφορά ειδικά τον Νόμο Κατσέλη, για να φανεί το άγχος και ο αριθμός των δανειοληπτών που φοβούνται ότι θα χάσουν την πρώτη τους κατοικία εξαιτίας της αντικειμενικής τους αδυναμίας να καταβάλουν τις δόσεις των στεγαστικών τους δανείων, σύμφωνα με τον ΕΚΠΟΙΖΩ και την Γενική Διευθύντριά του κ. Παναγιώτα Καλαποθαράκου που επίσης επικοινώνησε μαζί της το koutipandoras.gr, αγγίζουν τους 132.000 δανειολήπτες που αναζήτησαν μέσω των δικαστηρίων να προστατευτούν.












http://www.kontranews.gr/koinonia/item/20096-katasxetiria-gia-plistiriasmoi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com