Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2014

ΕΠΙΚΑΙΡΟ--Η τρόικα «απασφαλίζει» το ασφαλιστικό !!!Το Μαξίμου επιχειρεί να κρατήσει με «νύχια και με δόντια» εκτός διαπραγματεύσεων το ζήτημα-βόμβα
Περίεργες κινήσεις εξελίσσονται τις τελευταίες ώρες μέσα στην κυβέρνηση. Οι εξελίξεις ήρθαν - κατά πολλούς όχι τυχαία - όταν ξεκίνησαν οι συζητήσεις με την τρόικα.
Οι δανειστές φαίνονται αποφασισμένοι να ανοίξουν τα ζητήματα «βόμβες», όπως το ασφαλιστικό. Είναι το μείζον θέμα που η κυβέρνηση κρατά κλειστό με «νύχια και με δόντια» εδώ και μήνες. Γνωρίζει καλά, ότι αν ανοίξει αυτή τη χρονική στιγμή, η αντίστροφη μέτρηση για την επιβίωσή της θα έχει ήδη αρχίσει!
Η τρόικα θέλει λοιπόν, να θέσει θέμα ασφαλιστικού στη συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, αφού πρώτα η κουβέντα έρθει στα εργασιακά. Εκεί τουλάχιστον φαίνεται πως τα πράγματα είναι πιο εύκολα, όπως θέλει να εκτιμά η κυβέρνηση.
Αν και η συμφωνία της Γενεύης με τους κοινωνικούς εταίρους δίνει «ανάσα» στα εργασιακά της Ελλάδας, δεν σημαίνει ότι και η τρόικα θα την αποδεχθεί. Θυμίζουμε ότι ακόμα και την περίοδο που η τρόικα μάς πιέζει για μείωση του κατώτατου μισθού, οι κοινωνικοί εταίροι είχαν ταχθεί κατά, αλλά τελικά «πέρασε» η άποψη των δανειστών.
Στη Γενεύη συμφωνήθηκε ότι οι κοινωνικοί εταίροι δεν ζητούν νέες παρεμβάσεις. Η συμφωνία ήρθε μετά και την παρέμβαση του Διεθνούς γραφείου Εργασίας (ILO) που ζητά να δοθεί πίστωση χρόνου στο ισχύον καθεστώς της Ελλάδας για να λειτουργήσει.
Για το "lock out" συμφωνήθηκε ότι καμία πλευρά δεν θέλει νέες παρεμβάσεις, ενώ δεν χρειάζονται αλλαγές ούτε στον συνδικαλιστικό νόμο για τον τρόπο προκήρυξης των απεργιών.
Αν η τρόικα αποδεχθεί τις αλλαγές στα εργασιακά, τότε θα περάσει στην επόμενη φάση: στο ασφαλιστικό.
Η τρόικα θέλει αλλαγές που νομοτελειακά θα οδηγήσουν σε νέες μειώσεις συντάξεων, αλλά και στις επικουρικές. Με τα ασφαλιστικά ταμεία σε πλήρη κατάρρευση, η κυβέρνηση γνωρίζει οτι ανοίγει ο "ασκός του Αιόλου".
Οι δανειστές εκτός απροόπτου θα θίξουν το θέμα κατα τη σημερινή συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, ωστόσο αναμένεται να το ανοίξουν στη νέα σύσκεψη που θα έχουν αύριο.

newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr