Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

"ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ" ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ...


«Κόκκινες γραμμές γιοκ». Το είπε κι ο Χαρδούβελης για όσους δεν κατάλαβαν ή για όσους εξακολουθούν να κοροϊδεύουν με τον πιο αισχρό τρόπο τον ελληνικό λαό. Το «καλάθι» των προσδοκιών μικραίνει μέρα με τη μέρα, αφού εδώ και καιρό δεν τους έβγαινε το θέμα του χρέους, αλλά πλέον φαίνεται να απομακρύνεται ακόμα και αυτό των φοροελαφρύνσεων!


Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή πρέπει να σημειώσουμε ότι τον βασικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις του Παρισίου δεν φαίνεται να τον έχει ο κ. Χαρδούβελης.
Στην ελληνική αντιπροσωπεία που αναχωρεί για τη γαλλική πρωτεύουσα εκτός των εμπλεκόμενων υπουργών Χαρδούβελη, Σταϊκούρα, Μαυραγάνη, Δένδια, Βρούτση, Μητσοτάκη και Αθανασίου συμμετέχουν και δύο εκ των στενότερων συνεργατών του κ. Σαμαρά, οι οποίοι επίσης έχουν διαχειριστεί όλες τις πτυχές της διαπραγμάτευσης. Χρύσανθος Λαζαρίδης και Σταύρος Παπασταύρου θα έχουν τον πρώτο λόγο στις επαφές με την τρόικα.
Στις διήμερες συναντήσεις με την τρόικα στο Παρίσι, το οικονομικό επιτελείο, όπως δείχνουν τα πράγματα και σύμφωνα με τα συμφραζόμενα από τις δηλώσεις Χαρδούβελη, δεν θα θέσει ανοιχτά το θέμα της μείωσης των φόρων. Η συνάντηση γίνεται μόνο για να μπορέσει η κυβέρνηση να αποσπάσει το πράσινο φως για φοροελαφρύνσεις ενόψει ΔΕΘ.
Οι λόγοι είναι οι εξής:
Πρώτον, γιατί η τρόικα αναμένει το τέλος Σεπτεμβρίου για να δει την πορεία των εσόδων. Στο τέλος του μήνα θα πρέπει να πληρωθεί η δεύτερη δόση των εκκαθαριστικών της εφορίας και η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ. Τότε θα είναι το μεγάλο «τεστ» για τις επόμενες κινήσεις. Εννοείται πως τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη που δημιουργήθηκαν τον Ιούλιο, ύψους 1,28 δις θορύβησαν την τρόικα και το οικονομικό επιτελείο. Οι δανειστές θεωρούν πως τα λεφτά μπορούν να εισπραχθούν σε ένα μεγάλο ποσοστό υπό την απειλή των κατασχέσεων.
Δεύτερον, η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει ακόμα ένα ποσοστό των 600 προαπαιτούμενων. Σχεδόν 120 δράσεων παραμένουν σε εκκρεμότητα, με την τρόικα να είναι έτοιμη να απαντήσει κουνώντας μας επιδεικτικά το δάχτυλο.
Τρίτον, γιατί όλα τα θέματα δεν θα συζητηθούν στο διήμερο των επαφών στο Παρίσι, αφού έχουν χαρακτηριστεί ως "προπαρασκευαστικές" επαφές, αλλά στο τέλος του μήνα στην Αθήνα.
Το μόνο που ίσως κάνουν οι δανειστές είναι να πουν στο οικονομικό επιτελείο ότι αν εκπληρώσουμε τα προαπαιτούμενα και μπουν λεφτά στα κρατικά ταμεία από φόρους, τότε θα είναι σε θέση να εξετάσουν το ενδεχόμενο μείωσης των φόρων.
Λέτε να είναι αυτό το δίλημμα Σαμαρά στη ΔΕΘ; Πληρώστε τους φόρους για να μιλήσουμε για σταδιακή μείωσή τους κάποια στιγμή μέσα στους επόμενους μήνες;
























































newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com