Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Τι αλλάζει σε άδειες στρατιωτικών με απόφαση Συνηγόρου του Πολίτη ...


Μετά την αποδοχή από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης της θέσης ότι η εξάμηνη άδεια προστασίας μητρότητας του ΟΑΕΔ παύει να αφαιρείται από την ενιάμηνη άδεια ανατροφής τέκνου που χορηγείται στον ένα ή και στους δύο γονείς ανεξαρτήτως φύλου, ο Συνήγορος του Πολίτη δέχτηκε σειρά αναφορών από στρατιωτικούς ότι τα παραπάνω δεν εφαρμόζονται στην περίπτωσή τους.

Με σχετική παρέμβαση της ανεξάρτητης Αρχής, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με την έκδοση της Διαταγής Μόνιμης Ισχύος Φ.440/42/791750/Σ.247/01/08.2013 όρισε ότι στις περιπτώσεις που η σύζυγος του στρατιωτικού λαμβάνει από τον ΟΑΕΔ εξάμηνη ειδική άδεια προστασίας μητρότητας, ο άνδρας στρατιωτικός δικαιούται ενιάμηνη άδεια ανατροφής, την οποία δύναται να λάβει μόλις η σύζυγός του επιστρέψει στην εργασία της.

Στη συνέχεια, ο Συνήγορος έστειλε έγγραφο προς το ΥΠΕΘΑ, στο οποίο ανέφερε ότι αυτό δεν μπορούσε να εφαρμοστεί, εφόσον το όριο που είχε τεθεί από τις σχετικές διατάξεις για να εξαντλήσει ο πατέρας την ενιάμηνη άδεια ανατροφής ήταν 14 μήνες από τη γέννηση του παιδιού. Αυτό το χρονικό διάστημα δεν επαρκούσε ώστε να λάβει η μεν μητέρα δίμηνη άδεια λοχείας και εξάμηνη άδεια μητρότητας, ο δε πατέρας πλήρες ενιάμηνο.

Η Αρχή αιτήθηκε την παράταση του 14μηνου για εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε να μπορούν και οι δύο γονείς να απολαμβάνουν πλήρη δικαιώματα. Το ΥΠΕΘΑ ανταποκρίθηκε, επεκτείνοντας το όριο αυτό στους 30 μήνες από τη γέννηση του παιδιού.













onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com