Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

"Τριγμοί" στο Μαξίμου από τις δηλώσεις Τσίπρα ότι στόχος είναι να βοηθήσει την κοινωνία και όχι τις τράπεζες !!!



Τρέχουν και δε φτάνουν στο Μαξίμου οι "αρχηγοί"-εντολείς της Μέρκελ μετά την ομιλία Τσίπρα χθες στη ΔΕΘ. Και τα έχουν βάψει "μαύρα" γιατί όταν μίλησε στην ΔΕΘ ο Σαμαράς δεν μπορούσε να υποσχεθεί ούτε μια σοβαρή μείωση στο πετρέλαιο θέρμανσης.
 
Για την κυβέρνηση Σαμαρά «λεφτά δεν υπάρχουν» αφού όλο το χρήμα που ήρθε από τα δάνεια της τρόικας και από τα δικά μας πλεονάσματα λόγω φόρων διακινήθηκε για την πληρωμή των ομολόγων που είχαν αγοράσει τα ξένα funds και στην αναδιάρθρωση των τραπεζών.
 
Ούτε ένα ευρώ δεν περίσσεψε για την αποκατάσταση των μισθών όπως είχε υποσχεθεί πριν από μήνες ο κ. Σαμαράς που τόνιζε πως όταν πιάσουμε πρωτογενές πλεόνασμα θα αποκαταστήσει τις αδικίες και τις περικοπές στους μισθούς.
 
Η Βούλτεψη έσπευσε να κατηγορήσει τον Τσίπρα για λαϊκισμό λέγοντας ότι τα μέτρα που εξήγγειλε κοστίζουν 9 δις ευρώ μόνο για τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης και βεβαίως το μόνιμο ερώτημα είναι «που θα βρει τα λεφτά; » ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
 
Επί της ουσίας δηλαδή κάνουν αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ!
 
Ακούγοντας τα σχόλια της κυρίας Βούλτεψη εύλογα δημιουργούνται οι παρακάτω απορίες :
 
-Στα αλήθεια τα στελέχη της κυβέρνησης δεν θέλουν να επιστρέψει ο μισθός στα 751 ευρώ; -Δεν θέλουν να πάει το πετρέλαιο στα 0.90 λεπτά; -Διαφωνούν με την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ ότι το χρέος δεν είναι διαχειρίσιμο;
-Δεν πιστεύουν ότι είναι λάθος οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας;
-Διαφωνούν με τον κ. Τσίπρα ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας άδικος νόμος που πρέπει να καταργηθεί;
 
Το σίγουρο είναι πως ακόμη και οι γαλαζοπράσινοι βουλευτές της συγκυβέρνησης , φαίνονται να συμφωνούν (σε ιδιωτικές τους συζητήσεις) με τον Τσίπρα σε επίπεδο τουλάχιστον γενικής φιλοσοφίας. Άλλωστε γι αυτό και πλέον ανεβοκατεβάζουν βουλευτές από το θερινό τμήμα της βουλής για να περνούν τα νομοσχέδια που έρχονται από το εξωτερικό.
 
Χθες ο Τσίπρας αναφερόμενος στις θέσεις εργασίας είπε: Θα επαναφέρουμε – είπε στην ομιλία του –τον βασικό μισθό στα παλιά επίπεδα και τις εργασιακές σχέσεις στην πρότερα κατάσταση διότι «πιστεύουμε ότι με τις θέσεις εργασίας θα έρθει η ανάπτυξη και όχι το αντίθετο».
 
Το επιχείρημα που χρησιμοποιούν πηγές του Μαξίμου με διαρροές για να «αποδομήσουν» την ομιλία Τσίπρα είναι το ακόλουθο:
 
«Ποιος πρωθυπουργός δεν θα ήθελε να εξαγγείλει τέτοια μέτρα ανακούφισης για το λαό του;».
 
Πλην όμως δεν απαντούν στα πιο κρίσιμα ερωτήματα:
-Αφού ο κ. Σαμαράς θέλει κι αυτός να αποκαταστήσει τις αδικίες και να ανακουφίσει τον λαό, γιατί δεν μας αποκαλύπτει τι είναι αυτό που τον σταματά;
-Γιατί ο κ. Σαμαράς δεν αποκαλύπτει δημόσια ότι ο ίδιος θέλει να προχωρήσει σε επαναφορά μισθών και συντάξεων σε αξιοπρεπή επίπεδα, αλλά κάποιοι δεν τον αφήνουν και να αποκαλύψει ποιοι είναι αυτοί και γιατί;
Τι ακριβώς λένε στον πρωθυπουργό αυτές οι… δυνάμεις που δεν τον αφήνουν να ανεβάσει το επίπεδο ζωής;
Του λέγουν άσε το λαό σου να πεινάει για να πληρώσουμε τα funds και τις γερμανικές τράπεζες που αγόρασαν ελληνικά χρεόγραφα; Ίσως με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση να αποκτούσε μεγαλύτερη συμπάθεια και δημοφιλία από τον λαό.
 
Ήδη οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος είναι στα «κάγκελα», αφού βλέπουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο παίρνει προβάδισμα την ώρα που οι ίδιοι και το κόμμα τους δεν μπορούν να υποσχεθούν στους πολίτες τα βασικά για μια αξιοπρεπή διαβίωση.
 
Κάτι τέτοιο είναι εξόχως δύσκολο αφού δεν υπάρχουν επιχειρήματα για να στηρίξουν μια αντιπρόταση ικανή να ανατρέψει τα όσα ισχυρίστηκε ο κ. Τσίπρας. 
 
Συνεπώς ενισχύεται ακόμα περισσότερο το ενδεχόμενο ο κ. Σαμαράς να συγκαλέσει εκτάκτως την άλλη εβδομάδα την Κοινοβουλευτική του Ομάδα προκειμένου να τους πει για άλλη μια φορά πως οι επιλογές του έσωσαν τη χώρα από τη χρεοκοπία και πόσο ηρωικοί είναι οι βουλευτές που ψήφισαν τα μνημόνια.
 
Το αν τα μέτρα που εξήγγειλε ο κ. Τσίπρας από την ΔΕΘ είναι υλοποιήσιμα θα φανεί στο μέλλον.
 
Το κακό είναι πως δεν μπορούν να τα πουν οι Σαμαράς και Βενιζέλος γιατί φαίνεται να ξεπληρώνουν γραμμάτια στο εξωτερικό. Αυτό το ξέρουν πολύ καλά και οι δυο και για τον λόγο αυτό αναζητούν άλλου είδους θαύματα από … Αμφίπολη μεριά.
 





















defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com