Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

«Άρθρο 99» για τα νοικοκυριά με χρέη .....




Τα υπουργεία Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης εξετάζουν ετοιμάζουν ένα σχέδιο που βασίζεται στο περιβόητο «άρθρο 99» και αφορά στην ολική διαγραφή χρεών προς το Δημόσιο αλλά και τις τράπεζες, για τα νοικοκυριά που αδυνατούν να καταβάλουν τις δόσεις των οφειλών τους. Η απαλλαγή από τα χρέη θα έρχεται με την εκποίηση της υποθηκευμένης περιουσίας.
Μάλιστα στον εν λόγω πτωχευτικό κώδικα για το φυσικά πρόσωπα, που βασίζει στα χνάρια του «άρθρου 99», η εκποίηση περιουσίας θα αφορά και τη κύρια κατοικία, η οποία σήμερα προστατεύεται από το νόμο Κατσέλη. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», ο πολίτης που ακολουθεί την πτωχευτική διαδικασία μέσα σε 2-3 χρόνια απαλλάσσεται πλήρως από τις οφειλές, τα πρόστιμα, τις διοικητικές και τις ποινικές διώξεις.
Aξίζει να επισημανθεί ότι αν κατά τη διάρκεια των ετών επιτήρησης ο οφειλέτης αποκτήσει εισοδήματα και μπορεί να πληρώσει, τότε θα πρέπει να διαθέσει ένα ποσό για αποπληρωμή χρεών.

























http://sknews.gr/permalink/20180.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com