Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

"Αρχηγός Αυτοκράτορας" ο Α/ΓΕΕΘΑ με νόμο που παραπέμπει σ΄άλλες εποχές ...



“Τέτοιες αρμοδιότητες δεν είχε ούτε ο Αγγελής επί χούντας”. Το σχόλιο ανήκει σε υψηλοβαθμο αξιωματούχο του ΥΠΕΘΑ ,ο οποίος διαφωνούσε και διαφωνεί με τα όσα προβλέπονται για τον “νέο” Α/ΓΕΕΘΑ στο νομοσχέδιο “Ρύθμιση θεμάτων Υπουργείου Εθνικής Άμυνας”.

Στο άρθρο 1 του νομοσχεδίου γίνεται σαφές ότι τα πάντα ακόμη και τα διοικητικά θέματα των Γενικών Επιτελείων περνάνε στα χέρια του εκάστοτε Α/ΓΕΕΘΑ. Ο Μιχαήλ Κωσταράκος δεν θα προλάβει να κάνει χρήση των προνομών αυτών για πολύ . Προλαβαίνει ίσως να τιμωρήσει απ΄ ευθείας όσους στρατιωτικούς θεωρεί ότι πρέπει να τιμωρηθούν. Μη γελιόμαστε Η ιστορία για τις υπερεξουσίες στον Α/ΓΕΕΘΑ επανήλθε με την “γκάφα” που έγινε με τις ποινές που επέβαλλε ο Α/ΓΕΕΘΑ σε Τσουκαράκη-Τσάκαλο . Για να ανακαλύψουν μετά ότι δεν είχε τέτοια αρμοδιότητα. 

Λέμε επανήλθε γιατί ο νυν Α/ΓΕΕΘΑ είχε επιχειρήσει να περάσει και νωρίτερα τις σχετικές διατάξεις. Είχε βρει όμως απέναντί του τον τότε Α/ΓΕΝ Κοσμά Χρηστίδη και τον Α/ΓΕΑ Αντώνη Τσαντηράκη.

Τώρα οι Αρχηγοί το …κατάπιαν χωρίς καμία αντίρρηση και παραχώρησαν πλέον τα πάντα στον Α/ΓΕΕΘΑ. Γιατί τόση…χαλαρότητα; Ίσως επειδή οι δύο από τους τρεις -Αποστολάκης και Μανωλάς- ελπίζουν ότι θα είναι εκείνοι που θα “γευτούν” τις υπερεξουσίες του νέου νόμου. Ο Α/ΓΕΑ δεν το συνηθίζει να αντιτίθεται στις απόψεις του ΓΕΕΘΑ .

Διαβάστε πως δικαιολογούν στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδιου την δημιουργία του Αρχηγού …Αυτοκράτορα.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com