Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Δεν παλεύονται αυτοί στα κατεχόμενα… Θέλουν δικό τους και το χαλλούμι! ...





Το χαλλούμι αποτελεί πολιτιστικό προϊόν τόσο των Τ/κ όσο και των Ε/κ και αν προχωρήσει η διαδικασία καταχώρησής του στην ΕΕ ως ΠΟΠ, τότε η οικονομία των κατεχομένων θα επηρεαστεί αρνητικά, είπε ο «πρόεδρος» του τ/κ «Βιομηχανικού Επιμελητηρίου», Αλί Τσιραλί.
Από την πλευρά του, ο κατοχικός ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, χαρακτήρισε το θέμα σημαντικό και ευαίσθητο, ενώ πρόσθεσε ότι οι Τ/κ θα πρέπει να απευθυνθούν εκ νέου στην ΕΕ.
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε συνάντηση του «Επιμελητηρίου» με τον Έρογλου, ο κ. Τσιραλί είπε ότι το χαλλούμι είναι πολύ πιο σημαντικό για την οικονομία των κατεχομένων, καθώς επηρεάζει το 17% των Τ/κ, ενώ αποτελεί το ένα τέταρτο των εξαγωγών, αξίας 30 εκατ. δολαρίων το 2013.
Είπε ακόμη ότι το θέμα της εγγραφής του προϊόντος θα μπορούσε να συζητηθεί στο πλαίσιο των ΜΟΕ, κάτι που, όπως ανέφερε, απέρριψε η ε/κ πλευρά.
Ο κ. Έρογλου αναφέρθηκε σε «επιμονή» της ε/κ πλευράς. Είπε ότι πρέπει να γίνει διαπραγμάτευση για το θέμα, ώστε να κατοχυρώνονται τα δικαιώματα και των δύο πλευρών, ενώ πρόσθεσε ότι οι προσπάθειες επ” αυτού θα συνεχιστούν.





philenews / ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com