Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

2 δικηγόροι εξαπάτησαν και πήραν 25.000 ευρώ από επιχειρηματία ...



Για πλαστογραφία και απάτη με ηλεκτρονικό υπολογιστή κατά συναυτουργία και εξακολούθηση, κατηγορούνται δυο δικηγόροι ηλικίας 31 και 32 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. 
Ειδικότερα, ο 31χρονος δικηγόρος, ισχυριζόμενος ότι διαθέτει γνωριμίες σε μεγάλο ελληνικό τραπεζικό Όμιλο, κατέπεισε ιδιοκτήτη εταιρίας ψυκτικών μηχανημάτων, ότι θα μεσολαβούσε για να υπογράψει με τον Όμιλο σύμβαση ανάθεσης συντήρησης, ύψους 10.000.000 ευρώ.
Επιπλέον, ο 31χρονος σύστησε στον ιδιοκτήτη της εταιρείας, τον 32χρονο συνεργό του δικηγόρο, ως υψηλά ιστάμενο στέλεχος του ομίλου.
Ο 32χρονος δικηγόρος, σε χρονικό διάστημα έξι μηνών, κατάφερε να αποσπάσει από τον ιδιοκτήτη της εταιρείας, με τον οποίο συνομιλούσε τηλεφωνικά και μέσω διαδικτύου, συνολικά το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ περίπου.
Η καταβολή των χρημάτων γινόταν είτε με τραπεζικές καταθέσεις τμηματικά στους λογαριασμούς των δύο δικηγόρων, είτε με αυτοπρόσωπη παράδοση στον 31χρονο.
Παράλληλα, σύμφωνα με τον παθόντα, η εταιρεία του υπέστη οικονομική ζημία ύψους 1.000.000 ευρώ, λόγω προετοιμασιών στις οποίες προέβη για την ανάθεση της σύμβασης στην επιχείρησή του.
Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψιν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας αναλύθηκαν τα διαδικτυακά ίχνη και οι επίμαχες τηλεφωνικές κλήσεις και εντοπίστηκαν τα πλήρη στοιχεία των δύο δικηγόρων .
Σε έρευνες που διενεργήθηκαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, μία συσκευή tablet , ένα κινητό τηλέφωνο και δύο κάρτες SIM , τα οποία απεστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση.
Όπως διαπιστώθηκε ο ένας από τους εμπλεκόμενους δικηγόρους, είχε συλληφθεί στο παρελθόν για παρόμοια απάτη.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.























defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com