Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Κυβέρνηση - Διαπλοκή: Αγώνας κοινός!!!




Με διαδικασίες ντροπής η κυβέρνηση έφερε διατάξεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των… βαρόνων
Του Μάρκου Μουζάκη.

Ας μην περνούν απαρατήρητες, εν μέσω της ραστώνης του θέρους, οι νέες, εκλεκτικές σχέσεις μεταξύ της δικομματικής κυβέρνησης και του θηριώδους μιντιακού συστήματος διαπλοκής.
Σχέσεις βέβαια διαχρονικές, αφού τα δύο κόμματα τα οποία στηρίζουν τη σημερινή κυβέρνηση πάντοτε είχαν προνομιακές σχέσεις με αυτούς που ο Κώστας Καραμανλής χαρακτήρισε νταβατζήδες. Ακριβώς άλλωστε γι’ αυτό η περίοδος Καραμανλή ήταν η μοναδική εξαίρεση στον –διαχρονικό- κανόνα. Το διαπλεκόμενο σύστημα τη χτύπησε ανελέητα!
Ωστόσο τώρα αυτές οι «αιμομικτικές» σχέσεις μεταξύ των μεγάλων βαρόνων των μίντια και των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης αποκτούν μια… νέα ποιότητα, διευρύνονται, πάνε σε νέα επίπεδα!
Η μεν καλή μας κυβέρνηση στα μουλωχτά –κυριολεκτικά- και μεσούντος του θέρους νομοθέτησε κατ’ επιταγήν των βαρόνων!
Ό,τι τους βολεύει, ό,τι ήθελαν.
Πάρτα όλα!
Με διαδικασίες ντροπής, που καμιά σχέση με τη δημοκρατία δεν έχουν, έφερε διατάξεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα τους. Συγχωνεύσεις, απολύσεις, καταργήσεις δικαιωμάτων…
Αλλά παράπονο δεν έχει, ε;
Εκτός απ’ την αμέριστη στήριξη που της προσφέρει το σύστημα της μιντιακής διαπλοκής, από τηλεοράσεων, ραδιοφώνων κι εφημερίδων τους (και μη ρωτάτε ποια είναι αυτά, τα γνωρίζετε πολύ καλά, «κρα» κάνουν!), τώρα έφτασαν σε νέα ύψη κι επίπεδα παραπληροφόρησης και κατευθυνόμενης «ενημέρωσης»!
Τη μεγάλη είδηση, της νομοθέτησης κατ’ επιταγήν των βαρόνων, είτε την απέκρυψαν είτε την παρουσίασαν κατά πως βόλευε το σύστημα…
Τις οξύτατες αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, την αποχώρησή τους απ’ τη Βουλή για να μην νομιμοποιήσουν τις διαδικασίες ψήφισης του τερατουργήματος, επίσης τα απέκρυψαν ή τα υποβάθμισαν, μέχρι… τελικής πρόκλησης, τέτοιας που να ντρέπεται κάποιος να δηλώνει (τέτοιος…) δημοσιογράφος!
Αλλά τα… σημαντικά έρχονται!
Η κυβέρνηση είναι πάρα πολύ στριμωγμένη, από ΕΝΦΙΑ, άλλες φοροεπιδρομές, από μνημόνια, περιθωριοποίηση του λαού, φτωχοποίηση, από…, από…
Το φθινόπωρο προβλέπεται θερμό. Τα «Προεδρικά» τρέχουν. Η αντιπολίτευση εντείνει την πίεση, ο λαός βογγάει, έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής, το καζάνι είναι έτοιμο να εκραγεί!
Και η κυβέρνηση έχει ανάγκη τη στήριξη απ’ το νταβατζήδικο σύστημα.
Και θα την έχει.
Μόνο που και οι δύο πλευρές του διαπλεκόμενου «γάμου», αγνοούν (;) μια αλήθεια:
- Άμα ο λαός έχει αποφασίσει να σε εξοβελίσει, δεν σε σώζουν ούτε οι βαρόνοι, ούτε δημοσιογράφοι-φερέφωνα, τίποτα δε σε σώζει!











































newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com