Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

"Αισιοδοξούμε ότι η Ελλάδα θα μείνει αλώβητη από τις ρωσικές κυρώσεις" !!!





Στην "κοσμάρα" τους φαίνεται πως είναι στο ΥΠΕΞ για να πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα υποστηρίζει τις δυτικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας στις άδικες επιθέσεις που δέχεται από την Ουάσιγκτον (μην ξεχνάμε ότι η ουκρανική κρίση είναι καθαρώς αμερικανικό δημιούργημα), και ταυτόχρονα θα βγει αλώβητη από το εμπάργκο εισαγωγής προϊόντων της ΕΕ.
 
Ακολουθεί απάντηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την ανακοίνωση από τη Ρωσική Ομοσπονδία μέτρων που πλήττουν τις εισαγωγές τροφίμων και αγροτικών προϊόντων: 
 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ένα θέμα, κύριε Πρόεδρε, είναι το εμπάργκο της Ρωσίας στα ευρωπαϊκά προϊόντα. Πόσο πλήττεται η ελληνική αγροτική οικονομία και τι μέτρα πρέπει να ληφθούν;
 
ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Oι αποφάσεις που έχει λάβει η Ρωσία, ο Πρόεδρος Putin, είναι αποφάσεις που αφορούν όλο το δυτικό κόσμο, την Ε.Ε., τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία. Εμείς έχουμε συνεχείς επαφές ώστε να έχουμε τις μικρότερες δυνατές επιπτώσεις, ει δυνατόν, καμία πρακτική επίπτωση. Δεν θέλω να πω τώρα ποια είναι η διαδικασία στην οποία βρισκόμαστε. Εμείς, ως μία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνεπής στις κοινοτικές υποχρεώσεις, προσπαθούμε να έχουμε τις καλύτερες σχέσεις με όλες τις χώρες και προσπαθούμε να προστατεύσουμε την ελληνική αγροτική παραγωγή.
 
Δηλαδή τι θα κάνει το ελληνικό ΥΠΕΞ θα αλλάξει την στάση του απέναντι στην Ρωσία; Σημειώνεται ότι η φιλέλλην και γνώστης της ελληνικής γλώσσας Βαλεντίνα Ματβιένκο έχει κηρυχθεί ανεπιθύμητο πρόσωπο στην Ελλάδα, και πρόκειται για το νο3 της ρωσικής πολιτικής.
 
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν βλέπει τα ποσοστά αποδοχής του από τους Ρώσους να εκτοξεύονται σε επίπεδα ρεκόρ και διακίως κηρύσσει εμπορικό πόλεμο στη Δύση.Τον βλέπουν σαν τον μόνο ηγέτη στον πλανήτη που αντιστέκεται στην δαιμονική Νέα Τάξη Πραγμάτων. Δεν είναι τυχαία η αποδοχή του και στις υπόλοιπες χώρες του πλανήτη, παρά τη θέληση των κυβερνησεων τους. Όσοι μισούν την Νέα Τάξη Πραγμάτων είναι μαζί του, ακόμα και στις ΗΠΑ έχει εκατομμύρια θαυμαστών ειδικά ανάμεσα στους υπερσυντηρητικούς χριστιανούς τους λεγόμενους Born Again Christians οι οποίοι είναι πάνω από 50 εκατομμύρια και θεωρούν την Federal Goverment του Μ.Ομπάμα (αλλά και των προηγούμενων) ως το "Κτήνος" της Αποκάλυψης που εργάζεται για τον ερχομό του Απόλυτου Κακού.
 
Μετά το προεδρικό διάταγμα που υπέγραψε ο Β.Πούτιν για την απαγόρευση εισαγωγών προϊόντων, σήμερα ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ ανακοίνωσε ότι η Ρωσία επιβάλλει πλήρη απαγόρευση στις εισαγωγές μοσχαρίσιου και χοιρινού κρέατος, οπωροκηπευτικών, κρέατος πτηνών, ψαριών, τυριών, γάλακτος και γαλακτομικών προϊόντων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Νορβηγία από σήμερα και για έναν χρόνο.
 
Από το εμπάργκο της Ρωσίας εξαιρούνται παιδικές τροφές και αλκοολούχα, συμπεριλαμβανομένου του κρασιού, ενώ όπως έγινε γνωστό, η απαγόρευση για εξαγόμενα στη Ρωσία ελληνικά προϊόντα, δεν θα αφορά το λάδι και τις ελιές.
 
Η συνολική αξία των εξαγωγών φέτος προς τη ρωσική αγορά έφτασε τα 406 εκατ. ευρώ. Είναι λοιπόν ξεκάθαρο πως το πλήγμα που θα υποστούν οι Ελληνες παραγωγοί θα είναι πολύ μεγάλο.
 
Τι εξήγαγε η Ελλάδα στη Ρωσία το 2013 σε εκατ. ευρω
 
Γουναρικά 87,45
Ακτινίδια 25,7
Ροδάκινα 24,5
Φράουλες 23,5
Ηλεκτρική Ανελκυστήρες 16,6
Χρώματα, βερνίκια 12,01
Βερίκοκα, κεράσια κ.ά. 12,01
Νεκταρίνια 10,0
Ελαιόλαδο και παράγωγα 8,05
Πολτοί καρπών και φρούτων, μαρμελάδες 6,39
Λαβράκια κ.ά 5,26
Φύλλα και λεπτές ταινίες από άργιλο 5,04
Αγγούρια 5,04
Ελάσματα και ταινίες 4,87
Ελιές 4,87
 
 
Η αντίδραση της Κομισιόν στο εμπάργκο της Ρωσίας ήρθε σε υψηλούς τόνους, που δέιχνει οτι στις Βρυξέλες έχουν πολύ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι επιφυλάσσεται του δικαιώματος να λάβει όλα τα μέτρα κατά της Μόσχας.
 
«Μετά την πλήρη αποτίμηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των μέτρων τα οποία ελήφθησαν από την Ρωσική Ομοσπονδία, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να λάβουμε τα προσήκοντα μέτρα», δήλωσε εκπρόσωπος της Επιτροπής. Δηλαδή τι θα κάνουν; Θα απαγορεύσουν τις εισαγωγές...χιονιού;
 
Το 2013, οι εξαγωγές ευρωπαϊκών αγροτικών προϊόντων προς τη Ρωσία ανήλθαν σε 11,8 δισεκατομμύρια ευρώ και αντιστοιχούσαν το 9,9% των συνολικών εξωγωγών της ΕΕ προς τη Ρωσία. 
 
 
Σε κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών, υπό τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Παναγιώτη Μίχαλο, με εκπροσώπους υπουργείων εξαγωγικών και κλαδικών φορέων, με στόχο να αξιολογηθούν οι νεότερες εξελίξεις σχετικά με τις επιπτώσεις στις ελληνικές εξαγωγές στη Ρωσία, μετά την επιβολή κυρώσεων από την ΕΕ κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας και τις αντιδράσεις της τελευταίας.
 
Τόσο οι διαβεβαιώσεις του Ρώσου πρέσβη στην Αθήνα, όσο και οι ιστορικοί δεσμοί Ελλάδας-Ρωσίας, όπως δήλωσε εξερχόμενος της σύσκεψης ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θ. Φέσσας, δημιουργούν αισιοδοξία για την τύχη των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, που εξάγονται στη Ρωσία.Τι διαβεβαιώσεις είναι αυτές; Κανείς δεν μας είπε. Θα αλλάξουμε κάτι την στάση μας εμείς; Θα γίνουμε λιγότερο...νεοταξίτες;
 
 





















defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com