Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

«ΘΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ» ...



"Βάλατε ταφόπλακα στο ασφαλιστικό μας, ετοιμαστείτε για απεργίες".



Άμεση ήταν η αντίδραση των συνδικαλιστικών φορεων στο άκουσμα ότι πέρασε η επίμαχη διάταξη για τους ένστολους  με ψήφους 50 «ναι» και 47 «όχι» από το Β΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής .
Ειδικότερα, αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Χρήστος Φωτόπουλος ανέφερε ότι «αύριο κιόλας οι ομοσπονδίες θα γνωστοποιήσουν σε όλη την Ελλάδα τα ονοματεπώνυμα των βουλευτών που με την ψήφο τους, πέρασε το άρθρο 221 του πολυνομοσχεδίου, γιατί με αυτό μπήκε ταφόπλακα στο ασφαλιστικό μας σύστημα».
Σημειώνεται ότι με νομοτεχνική βελτίωση που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης στη διάταξη για τους ένστολους, έδωσε ακόμη 6 μήνες προθεσμία, έως 30 Ιουνίου 2015, από 31.12.2014 που προβλεπόταν αρχικά, ώστε οι κλάδοι επικουρικής ασφάλισης των ένστολων να μπορούν να μετατρέπονται σε ΝΠΙΔ μετά από εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης. Σε ό,τι αφορά τον υπολογισμό του εφάπαξ, ο κ. Βρούτσης παρέσχε προφορική διαβεβαίωση ότι πριν από την έκδοση της δικής του υπουργικής απόφασης θα έχει προηγηθεί πρόταση του αρμόδιου υπουργού Δημόσιας Τάξης.
Ωστόσο ούτε και το κείμενο της νέας νομοτεχνικής βελτίωσης που κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο, λίγο πριν από την έναρξη ονομαστικής ψηφοφορίας, ικανοποίησε τους εκπροσώπους του συνδικαλιστικού φορέα των ένστολων που βρίσκονται από νωρίς στη Βουλή.
Ο ένστολοι ενίστανται διότι με τη νομοτεχνική βελτίωση προσετέθη διάταξη που προβλέπει ότι για τα ταμεία και τους τομείς επικουρικής ασφάλισης τους που θα μετατραπούν σε ΝΠΙΔ, το ποσοστό της εργοδοτικής εισφοράς παραμένει σταθερό ή μειώνεται, χωρίς οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση χρηματοδότηση ή παροχή εγγυήσεων από τη γενική κυβέρνηση ή άλλες μη ανταποδοτικές πηγές, πέραν των δικών τους πόρων. Οι ένστολοι εκτιμούν ότι με τη συγκεκριμένη πρόβλεψη το επικουρικό τους ταμείο θα οδηγηθεί στο ΕΤΕΑ επειδή δεν θα χρηματοδοτηθεί.
Ανέφεραν ακόμη ότι από αύριο θα εξετάσουν τη «μορφή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων».
Σημειώνεται ότι το μεσημέρι της Τετάρτης οι ένστολοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κολοκοτρώνη και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.
















defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com