Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Για πρώτη φορά ο Α/ΓΕΕΘΑ Κωσταράκος μιλά για τις περικοπές! Τι λέει ;


Για πρώτη φορά στα δύσκολα χρόνια της κρίσης και των περικοπών το ΓΕΕΘΑ και συνεπώς ο Αρχηγός του Μιχαήλ Κωσταράκος, παιρνουν δημόσια θέση . Λίγο αργά βέβαια. Λίγη ώρα μετά από την ανάρτηση του πρώτου θέματος στο Onalert με τίτλο "Δεν έχω καμία σχέση με το νέο μισθολόγιο",υποστηρίζει ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος” ,το ΓΕΕΘΑ με επίσημη ανακοίνωση του διευκρινίζει:


“Διευκρινίζεται ότι βάση της ισχύουσας νομοθεσίας το ΓΕΕΘΑ δεν έχει καμία απολύτως αρμοδιότητα σύστασης πρότασης μισθολογίου και ως εκ τούτου ουδέποτε του ανατέθηκε τέτοιο έργο. 


Τονίζεται επίσης ότι η θέση του ΓΕΕΘΑ είναι ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να υπάρξει συμμόρφωση με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και ως εκ τούτου οι μισθοί των στελεχών των Ε.Δ. πρέπει να επιστρέψουν στο επίπεδο του Αυγούστου 2012 όπως εντέλλεται από τη σχετική απόφαση του ΣτΕ”.

Η “τοποθέτηση” του ΓΕΕΘΑ γίνεται αφού έχουν δημοσίως ταχθεί υπέρ της “εφαρμογής” της απόφασης του ΣτΕ μια σειρά υπουργών και κυβερνητικών στελεχών. Χωρίς κανείς τους βέβαια να έχει εξηγήσει πειστικά γιατί αφού όλοι συμφωνούν κανείς δεν παίρνει πρωτοβουλία να εκτελεστεί η απόφαση!

Όσο κι αν αρνούνται να το παραδεχτούν οι τελευταίες “επιθετικές” κινήσεις στρατιωτικών που συμμετέχουν σε Ενώσεις και στην ΠΟΕΣ έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στην κυβέρνηση. Κυρίως όπως έγραψε το Onalert γιατί η “μεταδοτικότητα” τέτοιων ενεργειών σ΄ άλλους κλάδους μπορεί να προκαλέσει ένα ανεξέλεγκτο “ντόμινο” . Για το οποίο κανείς δεν θα στοιχημάτιζε ότι θα ξεκινούσε από στρατιωτικούς.


Όπως κι αν έχει η δημόσια τοποθέτηση του ΓΕΕΘΑ ,προστίθεται στις πολλές που προϋπήρχαν και δείχνει ότι τα περιθώρια ελιγμών αποφυγής για την κυβέρνηση όλο και μειώνονται.

























onalertgr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com