Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Η Ευρώπη "βλέπει" ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα προχωρήσει σε ουσιαστική διαπραγμάτευση για το χρέος, οι δημοσκοπήσεις και οι 180 βουλευτές ...





Η Τρόικα και συνολικά η ΕΕ δεν θα προχωρήσουν σε μια ουσιαστική διαπραγμάτευση για το ελληνικό χρέος όσο παραμένει η πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα. 
Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, η ΕΕ και οι αξιωματούχοι που συμμετέχουν στην λήψη των αποφάσεων επισημαίνουν τα εξής «στην Ελλάδα θα πρέπει να δούμε τις πολιτικές εξελίξεις πιο στρατηγικά. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει πρώτο κόμμα και αργά ή γρήγορα θα έρθει στην εξουσία. 
Αν η Ευρώπη προχωρήσει σε μια μεγάλης κλίμακας διαπραγμάτευση με την ελληνική κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για το χρέος και αύριο έρθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ και απαιτήσει νέα διαπραγμάτευση τι θα συμβεί;
Είναι προφανές ότι η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ μπλοκάρει μια ουσιαστική διαπραγμάτευση για το ελληνικό χρέος».

Δημοσκοπήσεις 

Γράφονται πολλά για μυστικές δημοσκοπήσεις και μεγάλη άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την ΝΔ λόγω ΕΝΦΙΑ του νέου νόμου για τα ακίνητα ο οποίος ομολογουμένως είναι απαράδεκτος. 
Ωστόσο με βάση αξιόπιστες πηγές η ψαλίδα δεν έχει ανοίξει τόσο όσο αναφέρονται.
Σε ελάχιστες μετρήσεις που έχουν γίνει – το τονίζουμε αυτό ελάχιστες μετρήσεις – η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ με την ΝΔ από 4% στις ευρωεκλογές διευρύνεται προς το 5% και αποδίδεται στην πτώση της ΝΔ και όχι σε άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ. 
Η Χρυσή Αυγή ενισχύεται κατά 0,5% με 1% στο 9,5% με 10% ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι στάσιμο, όπως και το Ποτάμι. 

Τους έχει ή όχι τους 180 βουλευτές η κυβέρνηση για εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας; 

Οι σκέψεις – και όχι πρόταση – να προταθεί ο Φώτης Κουβέλης της ΔΗΜΑΡ ως πρόεδρος της Δημοκρατίας βρίσκει πολλές αντιδράσεις. 
Το ερώτημα όμως είναι η κυβέρνηση διαθέτει τους 180 βουλευτές ώστε να εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας όταν μάλιστα ακόμη και οι ΑΝΕΛ έχουν αφήσει ανοικτό το παράθυρο να ψηφίσουν πρόεδρο της δημοκρατίας πρόσωπο κοινής αποδοχής….υπό όρους; 
Ακόμη η κυβέρνηση δεν τους έχει βρει.
Ο Σαμαράς ο πρόεδρος της ΝΔ δεν μπορεί να πάει σε εκλογές νωρίτερα γιατί θα χάσει με 8-9%, θα εξαντλήσει τα περιθώρια για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.
Αν τα καταφέρει θα έχει αποφύγει την καταστροφή. 
Αν δεν τα καταφέρει θα πει στον ελληνικό λαό, ότι δεν ευθύνεται για τις πρόωρες εκλογές και θα έχει δίκιο αλλά στις πρόωρες εκλογές που θα γίνουν η ΝΔ θα τις χάσει από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Πολιτικός Αναλυτής 




www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com