Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

”Συνταγματικές οι μειώσεις μισθών του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού”! ...





Λόγοι δημοσίου συμφέροντος οδήγησαν στις περικοπές, λόγω μνημονίου, στα μέλη Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ), σύμφωνα με το συμβούλιο της Επικρατείας που τις έκρινε συνταγματικές. Οι σύμβουλοι Επικρατείας αν και δέχονται ότι το Σύνταγμα επιτάσσει ιδιαίτερη μισθολογική μεταχείριση για τα μέλη ΔΕΠ λόγω της φύσης των καθηκόντων τους δεν μπορούν, υποστηρίζουν, να εξομοιωθούν με τους δικαστικούς και τους ενστόλους… Όπως υπογραμμίζουν, ο χαρακτηρισμός τους ως δημοσιών λειτουργών και η υποχρέωση ιδιαίτερης μισθολογικής μεταχείρισης δεν επιβάλλει τη μισθολογική εξομοίωση τους με τους δικαστικούς λειτουργούς ή άλλες κατηγορίες συνδεδεμένες με τον πυρήνα της κρατικής εξουσίας για τις οποίες προβλέπονται δεσμεύσεις απασχόλησης, ειδικές συνθήκες εργασίας συνεπαγόμενες κινδύνους, απαγορεύσεις, περιορισμούς δικαιωμάτων όπως οι στρατιωτικοί. Μάλιστα, οι δικαστές προχώρησαν ένα ακόμη βήμα αναφέροντας ότι το μισθολόγιο των μελών ΔΕΠ μετά την τελευταία μείωση – αν και διαμορφώνεται σε μη ικανοποιητικά επίπεδα – δεν φτάνει στο σημείο να διακυβεύεται το αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης ενόψει των σημερινών συνθηκών ή να καθίσταται ιδιαιτέρως δυσχερής η άσκηση των καθηκόντων τους.
Το θέμα, όμως, λόγω της σοβαρότητας του παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Η υπόθεση έφτασε στο ΣΤ΄ Τμήμα του ΣτΕ μετά από προσφυγές που κατέθεσαν τρεις καθηγητές ιατρικής, φιλοσοφικής και οδοντιατρικής ζητώντας τους επιστραφούν τα χρήματα που έχασαν (Ν. 493/012) από τον Αύγουστο του 2012 έως και τον Απρίλιο του 2013 που προσέφυγαν στην δικαιοσύνη.
Στις προσφυγές τους υποστήριζαν ότι οι αποδοχές τους μετά και τις αλλεπάλληλες μειώσεις προγενέστερων νόμων δεν επαρκούν για την άσκηση των ακαδημαϊκών τους καθηκόντων και για τα έξοδα διαβίωσης.

























http://www.makeleio.gr/?p=142210

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com