Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Πάνω από 7.000 γιατροί εγκατέλειψαν την Ελλάδα!!!




Περισσότεροι από 7.340 ιατροί έχουν εγκαταλείψει την χώρα μας μέσα στα έξι τελευταία χρόνια, με βάση τα στοιχεία του ΙΣΑ που δεν είναι άλλα από τα πιστοποιητικά που έχει εκδώσει ο ίδιος ο Ιατρικός Σύλλογος.
Από αυτούς, οι 5.406 γιατροί μετανάστευσαν αναζητώντας εργασία από το 2011 και μετά.
Μέχρι και το 2009 η αλλαγή χώρας για τους γιατρούς αφορούσε κυρίως στους αποφοίτους των ιατρικών σχολών που ολοκλήρωναν το αγροτικό τους και στη συνέχεια αναζητούσαν στο εξωτερικό νοσοκομείο για ειδικότητα.
Έφυγαν, πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία, περίπου 500 γιατροί κατ' έτος, 300 ανειδίκευτοι και 200 ειδικευμένοι.
Αυτό ως το 2009, γιατί το 2010 η κατάσταση αλλάζει. Αφενός ο αριθμός των γιατρών που φεύγουν από την Ελλάδα εκτινάσσεται, αφετέρου όμως εκτινάσσεται κυρίως ο αριθμός των ειδικευμένων γιατρών που έχοντας ολοκληρώσει την ειδικότητα έρχονταν αντιμέτωποι με την νέα ελληνική πραγματικότητα:
πληθωρισμός γιατρών, κλειστές πόρτες στο ΕΣΥ, στασιμότητα στον ιδιωτικό τομέα υγείας. Το 2010 έφυγαν 218 ανειδίκευτοι γιατροί και 517 ειδικευμένοι.
Το 2011 έφυγαν 483 ανειδίκευτοι και 797 ειδικευμένοι.
Για να φτάσουμε στο 2012, όταν ο αριθμός των γιατρών που μετανάστευσε ξεπέρασε τις 1.000 αναχωρήσεις. Έφυγαν 642 ανειδίκευτοι και 1.166 ειδικευμένοι.
Το 2013 έφυγαν για ιατρική ειδικότητα 402 απόφοιτοι Ιατρικής και 1.086 ειδικευμένοι γιατροί για εργασία και το 2014, μέχρι και τον Ιούνιο, είχαν εγκαταλείψει την Ελλάδα 236 γιατροί για να κάνουν ειδικότητα σε άλλες χώρες και 594 ειδικευμένοι γιατροί για να βρουν μία θέση σε κάποιο νοσοκομείο.
Οι χώρες στις οποίες στρέφουν τη ματιά τους οι Έλληνες ιατροί και κατ' επέκταση μεταναστεύουν μετά εκεί, είναι η Βρετανία, η Γερμανία και η Σουηδία, με τη Γηραιά Αλβιώνα να υποδέχεται τον μεγαλύτερο αριθμό γιατρών, έως και τέσσερις φορές περισσότερο από τις άλλες χώρες.
Από τον Ιανουάριο του 2013, χρονιά που ξεκινά και γίνεται πλέον καταγραφή των γιατρών και ανά χώρα προορισμού, στη Βρετανία μετανάστευσαν 1.327 Έλληνες γιατροί, ειδικευμένοι και μη. Το ίδιο διάστημα στη Γερμανία πήγαν 290 γιατροί και στη Σουηδία άλλοι 137.
Μικρότερη αλλά σταθερή δυναμική έχει η αποχώρηση Ελλήνων γιατρών προς Ελβετία, ΗΠΑ, Γαλλία, Νορβηγία, Φινλανδία, Ρουμανία, Δανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Σαουδική Αραβία.










tro-ma-ktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com