Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

“EΓΚΑΤΑΛΕΙΨΑΤΕ ΤΗ ΛΙΒΥΗ” – ΦΛΕΓΕΤΑΙ Η ΤΡΙΠΟΛΗ ...





Εκτός κάθε ελέγχου είναι πλέον η κατάσταση στη Λιβύη, καθώς η χώρα βυθίζεται όλο και περισσότερο στο χάος εξ αιτίας των συγκρούσεωνμεταξύ της πολιτοφυλακής και των ενόπλων ανταρτών.
Μέχρι στιγμής τουλάχιστον 100 άτομα έχουν αναφερθεί ως νεκροί ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 400. Βρετανία, Ολλανδία, Ιταλία και Γερμανία ήδη έχουν ζητήσει από τους πολίτες να εγκαταλείψουν τη χώρα, ενώ και η Ελληνική Πρεσβεία πρόκειται να εκκενωθεί.
libya-is-at-its-most-chaotic-point-since-qaddafis-ouster
Ήδη η φρεγάτα του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού «ΣΑΛΑΜΙΣ» στην οποία επιβαίνει ομάδα βατραχανθρώπων έχει αποπλεύσει από τον Ναύσταθμο και αναμένεται αύριο το πρωί να φθάσει στη φλεγόμενη περιοχή για να μεταφέρει με ασφάλεια το προσωπικό της ελληνικής πρεσβείας καθώς και πολίτες άλλων χωρών.Σύμφωνα με πληροφορίες, το προσωπικό της Ελληνικής Πρεσβείας στην Τρίπολη αριθμεί 8 άτομα ενώ οι Έλληνες πολίτες ανέρχονται σε 80.
Σε ανάλογη κίνηση προχώρα και η Γαλλία, η οποία αποφάσισε το προσωρινό κλείσιμο της πρεσβείας της και την ανάκληση στο Παρίσι όσων Γάλλων πολιτών βρίσκονται στη Λιβύη.
Είχε προηγηθεί το Σάββατο η φυγάδευση του διπλωματικού προσωπικού των ΗΠΑ με προορισμό τη γειτονική Τυνησία, υπό τη συνοδεία πεζοναυτών αλλά και μαχητικών αεροσκαφών ενώ, μια ημέρα αργότερα, βρετανική οχηματοπομπή επλήγη από πυρά κατά τη διάρκεια μιας απόπειρας κατάληψης των αυτοκινήτων έξω από την πρωτεύουσα της Λιβύης.
Η Λιβύη γνωρίζει τις πλέον βίαιες συγκρούσεις εδώ και πολλούς μήνες, ενώ δείχνει απολύτως αδύνατον να ανακάμψει από την εποχή της ανατροπής του Καντάφι από την εξουσία το 2011 μετά από επέμβαση του ΝΑΤΟ, καθώς πολλές φυλές που εκείνη την περίοδο μάχονταν στο πλευρό του ιστορικού ηγέτη, κατάφεραν να κρατήσουν στα χέρια τους τον βαρύτατο οπλισμό, αρνούμενες να ενταχθούν στο νέο καθεστώς.
Υπενθυμίζεται πως στις 28 Ιουλίου ρουκέτα έπληξε μια τεράστια δεξαμενή πετρελαίου χωρητικότητας 6,6 εκατ. λίτρων κοντά στο Αεροδρόμιο της Τρίπολης, μετατρέποντας σε πραγματική κόλαση όλη την περιοχή και αναγκάζοντας την κυβέρνηση της χώρας να απευθύνει έκκληση για βοήθεια προς τη διεθνή κοινότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com