Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

ΕΠΙΚΑΙΡΟ--ΝΟΜΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ...



ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΝΣΤΟΛΩΝ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣτΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ.


Αντιπροσωπεία ενστόλων επισκέφθηκε τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Σωτήρη Ρίζο, προκειμένου να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για τη μη εφαρμογή της απόφασης της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου που έκρινε αντισυνταγματικές τις αναδρομικές περικοπές των αποδοχών τους. Ο κ. Ρίζος δήλωσε αναρμόδιος για την μη εφαρμογή της Πολιτείας προς τη δικαστική απόφαση. Νομικοί κύκλοι ωστόσο, επισημαίνουν ότι οι ένστολοι μπορούν να ζητήσουν δικαστική προστασία και σημειώνουν μάλιστα ότι έχουν δύο επιλογές.
Η πρώτη είναι να καταθέσουν αγωγή στα Διοικητικά Δικαστήρια σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και να ζητήσουν να δικαστεί με διαδικασίες εξπρές. Η δεύτερη επιλογή που έχουν οι ένστολοι είναι να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για μη εκτέλεση δικαστικής απόφασης κατά το Σύνταγμα, τον Ποινικό Κώδικα και την νομοθεσία, από την πλευρά των αρμοδίων υπουργών, οι οποίοι όμως, καλύπτονται από ασυλία.

















hellasforce,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com