Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ--Αστραπιαία αντίδραση της Δύναμης «ΔΕΛΤΑ» με αεραπόβαση Καταδρομών κατά «ΑλβανοΤσάμηδων» ...





Αστραπιαία και συντονισμένη η αντίδραση της Δύναμης «ΔΕΛΤΑ» που αφού πήρε το απόρρητο σήμα από το ΓΕΕΘΑ, σήμανε Συναγερμό στην Κεντρική Μακεδονία στο Στρατόπεδο Καταδρομών και πριν ακόμη φορτώσουν τους φόρτους έφταναν στη Μονάδα μια τετράδα ελικοπτέρων τύπου UH-1H, προσγειώθηκαν και φόρτωσαν Καταδρομείς!
Ψηλά πετούσαν δύο από τα καλύτερα Επιθετικά Ελικόπτερα του Κόσμου τα Ελληνικά Απάτσι οι Ινδιάνοι της Αεροπορίας Στρατού που βρίσκονται παντού και και πάντα νύχτα και μέρα με πλήρη φόρτο οπλισμού!
Πετώντας χαμηλά και αποφεύγοντας τον ορίζοντα τα Απάτσι έφτασαν πρώτα στο Προορισμός τους και αφού ασφάλισαν την περιοχή προσγειώθηκαν τα Χιούι που άδειασαν Καταδρομείς που οργανώθηκαν σε Ομάδες Μάχης ,Ομάδα ασφαλείας και Ελεύθερους Σκοπευτές !
Η Αποστολή αυτή σύμφωνα με το Σενάριο της Ασκήσεως ήταν να αποτρέψει Παραστρατιωτική Ομάδα ΑλβανοΤσάμηδων που μπήκαν μπήκαν λάθρα στο Ελληνικό έδαφος από αφύλακτη μεριά των Συνόρων και κινούνται εποχούμενοι στην περιοχή με στόχο να πραγματοποιήσουν καταδρομικές ενέργειες και σκοπό προκαλέσουν αναταραχή στο Τουρισμό και να θίξουν την Εικόνα της Ελλάδος.
askisi_synora
Είναι η πρώτη φορά που σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις της Δύναμης «ΔΕΛΤΑ» χρησιμοποιούνται επιθετικά Ελικόπτερα Απάτσι ίσως αυτό γιατί οι Παραστρατιωτικοί μπορεί να ήταν οπλισμένοι και με φορητούς Αντιαεροπορικούς Πυραύλους και υπήρχε κίνδυνος κατάρριψις του UH-1H!
¨Ως γνωστόν στις γειτονικές χώρες Αλβανία και Σκόπια ανθεί το λαθρεμπόριο όπλων όχι μόνο ατομικών αλλά και ομαδικών !
Ο Χρόνος αντίδρασης ήταν συντομότερος του αναμενόμενου και η αντίδραση των Καταδρομών μας Αστραπιαία ! Στην αποστολή χρησιμοποιήθηκαν και τοπικοί οδηγοί ενώ δεν έγινε γνωστό αν χρησιμοποιήθηκαν και σκύλοι ανιχνευτές!
askisi_synora1
Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ λιτή και καθαρά τυπική :
Με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ τις πρωινές ώρες της 30ης Ιουλίου 2014, στα πλαίσια άσκησης ¨Πυρπολητής 5/14¨, ενεργοποιήθηκε τμήμα της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του Βορείου Τομέα με σκοπό την άμεση αερομεταφορά και ανάπτυξη Ειδικών Δυνάμεων στην περιοχή Σαγιάδα Θεσπρωτίας.
Αλλά αν κρίνουμε από τον χρόνο ,τον τρόπο και κυρίως τον τόπο διεξαγωγής της Ασκήσεως μόνο τυπικός «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ» δεν ήταν!












hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com