Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Δεν κινδυνεύει το εφάπαξ των ενστόλων λέει η κυβέρνηση ...




«Δεν θα έχουν πρόβλημα όσοι έχουν θεμελιώσει», ξεκαθαρίζουν ΥΕΘΑ και υπουργείο Εργασίας
Αναταράξεις στις Ένοπλες Δυνάμεις έχει προκαλέσει η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αλλαγές στα ταμεία του ένστολου προσωπικού των ένοπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.

Πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επισημαίνουν πως τα εφάπαξ των ενστόλων που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα δεν κινδυνεύουν, αλλά οι νέοι θα βγουν στη σύνταξη με τους ίδιους όρους που θα είναι και οι υπόλοιποι.
Ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης με ανακοίνωση του υπουργείου του υποστηρίζει ότι η λύση θα δοθεί με ειδική ρήτρα, η οποία θα μειώνει σταδιακώς και σε μικρότερο ποσοστό το εφάπαξ των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και θα περιλαμβάνεται στο τελικό κείμενο του πολυνομοσχεδίου. Πρόκειται για τη λεγόμενη «ρήτρα του αξιόμαχου» που θα εφαρμόζεται στο συντελεστή βιωσιμότητος, «μία ειδική πρόνοια που θα λαμβάνει υπόψη τη διασφάλιση του αξιομάχου των ΕΔ και των ΣΑ, ώστε οι όποιες προσαρμογές να γίνουν σταδιακά και σε βάθος χρόνου».
Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται επίσης ότι "τα ταμεία διατηρούν στο ακέραιο την αυτονομία διαχείρισης της υφιστάμενης και μελλοντικής περιουσίας τους και παραμένουν υπό την εποπτεία των αντίστοιχων υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Ναυτιλίας και Αιγαίου, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη", προσθέτοντας ότι "διασφαλίζεται πλέον οριστικά η βιωσιμότητα των ταμείων έτσι ώστε οι νέες γενιές των στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ να λαμβάνουν απρόσκοπτα αυτές τις παροχές".






































newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com