Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

ΧΗΜΙΚΑ--Το αμερικανικό ειδικό σκάφος Cape Ray κατέπλευσε σε λιμάνι της Ιταλίας-Από ώρα σε ώρα “αδειάζουν” τα χημικά της Συρίας!




Το αμερικανικό πλοίο MV Cape Ray κατέπλευσε στο λιμάνι της νότιας Ιταλίας, Gioia Tauro, την Τρίτη, προκειμένου να χειρισθεί τη μεταφορά και την καταστροφή των περίπου 1.300 τόνων χημικών όπλων της Συρίας.
Το σκάφος, μήκους 197,5 μέτρων, είναι εφοδιασμένο με δύο μηχανές που έχουν σχεδιασθεί για την εξουδετέρωση των πλέον τοξικών χημικών ουσιών καθώς και πρώτων υλών για την παρασκευή αερίου παράλυσης νεύρων- σαρίν- της Συρίας, μέσω της διεθνούς προσπάθειας για την καταστροφή των χημικών όπλων.
Τα πλέον επικίνδυνα χημικά όπλα, θα μεταφερθούν από το δανικό πλοίο Ark Futura στο Cape Ray το οποίο θα ανοιχθεί στα διεθνή ύδατα για την καταστροφή τους.
Στο ιταλικό λιμάνι, μέχρι αργά χθες το απόγευμα (Τρίτη) αναμένονταν να αγκυροβολήσει το Ark Futura προκειμένου να γίνει η μεταφορά στο αμερικανικό πλοίο.
Η ιταλική αστυνομία έκλεισε από νωρίς τους δρόμους γύρω από το λιμάνι Gioia Tauro, δημιουργώντας μια ασπίδα απόστασης ενός χιλιομέτρου.
Τοπικοί αξιωματούχοι συναντήθηκαν για συντονίσουν την επιχείρηση της μεταφοράς των τοξικών από το ένα πλοίο στο άλλο.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα που μεταφράζει το echedoros-a.gr, οι κάτοικοι των γύρω περιοχών, εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για το ενδεχόμενο μόλυνσης των υδάτων της παραλίας από τη μεταφορά των χημικών όπλων και παραπονέθηκαν ότι δεν είχαν ενημερωθεί ότι θα γίνονταν αυτή η διαδικασία στην περιοχή τους.
































http://www.makeleio.gr/?p=120260

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com