Τετάρτη, 2 Ιουλίου 2014

ΘΕΜΑ : Να μη φύγουν τα Δικαστήρια από τον Πειραιά. Να τηρηθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις ...ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό
Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

ΘΕΜΑ : Να μη φύγουν τα Δικαστήρια από τον Πειραιά. Να τηρηθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις.
----------------------------

Το δρομολογημένο από καιρό σχέδιο της Κυβέρνησης μέσω ΤΑΙΠΕΔ, για τη μεταφορά των Δικαστηρίων του Πειραιά εκτός πόλης στο κτήριο «Κεράνη» στην οδό Θηβών, έχει βρει αντίθετη ολόκληρη την πειραϊκή κοινωνία. Χωρίς καμιά εξαίρεση όλοι οι παραγωγικοί φορείς της πόλης και οι επιστημονικές ενώσεις έχουν τεκμηριώσει τη διαφωνία τους, έχουν προβεί σε σειρά παραστάσεων και αγωνιστικών κινητοποιήσεων, καταθέτοντας ταυτόχρονα εναλλακτικές προτάσεις. Ο Δικηγορικός και ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά, όπως και τα Επιμελητήρια πρωτοστατούν στον αγώνα για να μην υλοποιηθεί το κυβερνητικό σχέδιο.

Σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ο απερχόμενος Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος διαβεβαίωνε προς κάθε κατεύθυνση ότι έχει εξασφαλίσει εγγυήσεις από τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση ότι «τα δικαστήρια δεν θα φύγουν από το Κέντρο του Πειραιά». Όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι και οι παρατάξεις στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές στο Δήμο Πειραιά αναδείκνυαν στα προγράμματά τους την ανάγκη παραμονής των Δικαστηρίων στην πόλη ως ζήτημα πρώτης προτεραιότητας και δεσμεύονταν ρητά για την διεκδίκησή του. Ο πειραϊκός λαός επομένως εξέφρασε τη σαφή βούλησή του για το ζήτημα αυτό.

Μόλις ένα (1) μήνα μετά τις εκλογές, πληροφορίες προερχόμενες από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρουν ότι παρά τις δεσμεύσεις η Κυβέρνηση επαναδρομολογεί το καταστροφικό για τον Πειραιά σχέδιο !

Επισημαίνοντας ότι ο κ. Υπουργός απέφυγε να προσέλθει και να απαντήσει στην αναλόγου και δεσμευτικού περιεχομένου Επίκαιρη Ερώτησή μου της 11.2.2014

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1)   Εμμένει όντως η Κυβέρνηση στο σχέδιο μεταστέγασης των Δικαστηρίων του Πειραιά σε περιοχή εκτός της πόλης, παρά τις περί του αντιθέτου προεκλογικές διαβεβαιώσεις της;
2)   Έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση να αγνοήσει με οποιαδήποτε πρόφαση την ομόθυμη άποψη και θέση της πειραϊκής κοινωνίας και των φορέων της; 

Ο ερωτών βουλευτής


Θοδωρής Δρίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr