Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Επιβεβλημένη μια εκεχειρία στη Γάζα για ανθρωπιστικούς λόγους ...




Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα είπε την Κυριακή ότι θεωρεί πως είναι «στρατηγικά επιβεβλημένη» η άμεση και άνευ όρων κήρυξη εκεχειρίας στη Γάζα, σε μια τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.
 
«Αναφερόμενος στις προσπάθειες τις οποίες διεξάγει ο (υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον) Κέρι, ο πρόεδρος εξέφρασε σαφώς (την άποψη) ότι είναι στρατηγικά επιβεβλημένη άμεσα η κήρυξη μιας ανθρωπιστικής εκεχειρίας η οποία θα θέσει τέλος στις συγκρούσεις και θα συμβάλει στον μόνιμο τερματισμό των εχθροπραξιών», ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του.
 
Παράλληλα, πέραν του τερματισμού των συγκρούσεων στη βάση της συμφωνίας για την εκεχειρία που είχε επιτευχθεί το 2012, ο Ομπάμα πρόσθεσε ότι θεωρεί πως «σε τελευταία ανάλυση η όποια βιώσιμη λύση στην ισραηλινοπαλαιστινιακή διένεξη πρέπει να εξασφαλίζει τον αφοπλισμό των τρομοκρατικών οργανώσεων και την αποστρατιωτικοποίηση της Γάζας».
 
Ο Ομπάμα ακόμη επανέλαβε τη θέση των ΗΠΑ ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα να υπερασπίζεται τον εαυτό του και καταδίκασε τη χρήση ρουκετών και υπόγειων στοών από τη Χαμάς για να διαπράττονται επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ.
 
Επίσης ο πρόεδρος των ΗΠΑ επανέλαβε τη σοβαρή και εντεινόμενη ανησυχία της κυβέρνησής του για τον αυξανόμενο αριθμό των θανάτων Παλαιστίνιων αμάχων όπως και την απώλεια ζωών Ισραηλινών, καθώς και για την επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στη Λωρίδα της Γάζας.
 
 





















defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com