Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

"Μύλος" στο ΥΠΟΙΚ για μισθολόγιο και αναδρομικά !!!




Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για την πλήρη αποκατάσταση των μισθών και την επιστροφή των αναδρομικών στους ένστολους έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στο ΥΠΟΙΚ, το οποίο εξετάζει όλα τα σενάρια για τον τρόπο κάλυψης αυτών των χρημάτων, χωρίς να προκληθεί «μαύρη» τρύπα και εκτροχιασμός του προϋπολογισμού.
Πηγές μέσα από το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι μια από τις λύσεις που εξετάζονται είναι η ένταξη μέρους των χρημάτων αυτών στον προϋπολογισμό του 2015 και όχι σε αυτόν που εκτελείται ήδη. Μια άλλη περίπτωση είναι η λεγόμενη «ήπια» συμμόρφωση στην απόφαση του ΣτΕ. Θα γίνει δηλαδή προσπάθεια επιστροφής του μισθολογίου στα επίπεδα του 2012, αλλά με «κούρεμα» στο τελικό ποσό, εξέλιξη η οποία θα σημαίνει ότι οι ένστολοι θα υποστούν μειώσεις αλλά μικρότερες από αυτές που προέβλεπε το Μνημόνιο 3. Παράλληλα, θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι θα υπάρξει συμψηφισμός με το «κοινωνικό μέρισμα», τουλάχιστον για όσους ο μισθός επιστρέψει σε όριο άνω των 1.500 ευρώ. Αντίστοιχα, συμψηφισμός θα υπάρξει και με τις αυξήσεις που έγιναν αυτά τα δύο χρόνια, καθώς οι ένστολοι ήταν ο μόνος κλάδος στον οποίο είχαν «ξεπαγώσει» οι μισθολογικές προαγωγές τους.
Οι διαβουλεύσεις είναι έντονες και η κυβέρνηση περιμένει τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ), το οποίο μπορεί να δώσει τα απαραίτητα περιθώρια ελιγμών αναφορικά με την απόφαση του ΣτΕ. Προς αυτήν την κατεύθυνση εξάλλου ματαιώθηκε η σημερινή συνάντηση στελεχών του ΥΠΟΙΚ με αντιπροσωπεία των ένστολων, προκειμένου η κυβέρνηση να έχει πρώτα στα χέρια της μια οριστική λύση και μετά να τη ρίξει στο τραπέζι.
Κι όλα αυτά ενώ εκκρεμούν και άλλες αντίστοιχες υποθέσεις (μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων, εφάπαξ δημοσίων υπαλλήλων, συντάξεις ειδικών μισθολογίων), οι οποίες μπορούν εν δυνάμει να μετατραπούν σε «ωρολογιακή» βόμβα, προκαλώντας σοβαρά ζητήματα στην επίτευξη των στόχων, που έχουν επιβληθεί από την Τρόικα.












helasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com