Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων εγκαλεί τον ΔΣΑ για απρόκλητη ένταση ...



Λανθασμένη και αδικαιόλογητη πρόκληση έντασης καταλογίζει η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Επίδικο η δίκη για τους ΤΟR M 1...


 Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με ανακοίνωσή της, εγκαλεί τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας ότι  λανθασμένα και αδικαιολόγητα προκάλεσε ένταση σχετικά με τις αναβολές στην υπόθεση της δίκης των εξοπλιστικών προγραμμάτων TORM1.
 Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών ζήτησε Πειθαρχικό έλεγχο σε βάρος της προέδρου του Δικαστηρίου Μαρίας Λεπενιώτη που εκδικάζει την υπόθεση για τους TORM1 και κατηγορούμενους τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνο Μιχαηλίδη και τον γιο του Μιχαήλ. 

Τι λέει η ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων 
«Oι αιτιάσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, οι αποδιδόμενες στους χειρισμούς της προεδρεύουσας Εφέτου του Β΄ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, βασίζονται επί εσφαλμένης προϋπόθεσης» αναφέρει η ΕΔΕ και εξηγεί εκτενώς τους λόγους.
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αναφέρει «ότι η επιμονή τόσο των συνηγόρων υπεράσπισης όσο και των λοιπών συνηγόρων των κατ' επανάληψη, αυτεπαγγέλτως από το δικαστήριο διορισθέντων, στην άποψή τους περί αποχής και η εκ του λόγου τούτου δημιουργηθείσα μεγάλη ένταση, είναι μη δικαιολογημένη».
Χαρακτηρίζει επίσης, «μη δικαιολογημένες και αντιδεοντολογικές» είναι και τις ενέργειες και την ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, «τόσο κατά το περιεχόμενο, όσο και κατά το ύφος αυτής, στρεφόμενη, μάλιστα, επώνυμα κατά δικαστικής λειτουργού, η οποία πάντοτε κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης σταδιοδρομίας της, ασκεί τα καθήκοντά της με την επιβαλλόμενη υπευθυνότητα, σοβαρότητα, και ευσυνειδησία».
Τέλος, η Ένωση καλεί τα μέλη του  Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών «να επιδεικνύουν πνεύμα συνεργασίας με τους δικαστικούς λειτουργούς, όπως πάντοτε μέχρι σήμερα συνέβαινε, ώστε να καθίσταται δυνατή η ταχεία, ορθή και απρόσκοπτη λειτουργία της Δικαιοσύνης, κάτι το οποίο ασφαλώς αποτελεί κοινό στόχο όλων των παραγόντων της Δικαιοσύνης (δικαστικών λειτουργών και δικηγόρων)».
























http://www.thetoc.gr/koinwnia/article/i-enwsi-dikastwn-kai-eisaggelewn-egkalei-ton-dsa-gia-aprokliti-entasi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com