Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Με τιμές ήρωα κηδεύτηκε ο ναύαρχος Παπασηφάκης ...




Το προηγούμενο Σάββατο, στις 11 η ώρα το πρωί κηδεύτηκε από το Α νεκροταφείο Αθηνών ο τελευταίος, ίσως, εναπομείναντας αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού που είχε πολεμήσει στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο ναύαρχος ε.α. Χρήστος Παπασηφάκης, είχε τιμηθεί ως αξιωματικός του αντιτορπιλικού πλοίου ΑΔΡΙΑΣ το οποίο είχε ηρωική δράση του καθ’ όλη την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Επικήδειους λόγους εκφώνησαν Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού και ο πρόεδρος του Συλλόγου ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ, Αντώνης Μαυράκης, του οποίου ήταν επίτιμο μέλος.
Το Πολεμικό Ναυτικό εκπροσώπησαν Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί ενώ τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Βασίλη Ζορμπά εκπροσώπησε, ο δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Παπασπύρος.
Κατά την εκφορά, τιμές απέδωσε η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού και ένοπλο άγημα.
Η βράβευση από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής
Ο Χρήστος Παπασηφάκης είχε βραβευτεί από τον Δήμο της Αγίας Παρασκευής και τον δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά, πριν από δύο χρόνια στη διάρκεια της εκδήλωσης «1943-ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΟΝ ΑΔΡΙΑΣ»
. Το θέμα είχε αναπτύξει τότε ο εκλιπών Χρήστος Παπασηφάκης, αξιωματικός του πλοίου καθ΄ όλη την ηρωική δράση του κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Το αντιτορπιλικό «ΑΔΡΙΑΣ», έλαβε μέρος σε πολλές συγκρούσεις και βύθισε αριθμό γερμανικών υποβρυχίων και τορπιλακάτων, κατέρριψε δε και αρκετά αεροσκάφη. Την 22 Οκτωβρίου 1943, κατά τις επιχειρήσεις στα Δωδεκάνησα, προσέκρουσε σε νάρκη ανοικτά της Καλύμνου με αποτέλεσμα να αποκοπεί ολόκληρο το πρωραίο τμήμα του και να έχει 21 άντρες νεκρούς και 30 τραυματίες. Μετά από ένα περιπετειώδες ταξίδι, καταδιωκόμενο από τους Γερμανούς, το πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου όπου έτυχε θριαμβευτικής υποδοχής από τον Συμμαχικό Στόλο.
Ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς, κατά τον χαιρετισμό του, είχε αναφέρει ότι στην Πατρίδα μας δεν τιμώνται όπως πρέπει αυτοί οι οποίοι είναι άξιοι τιμής και πως όλοι εμείς χρωστάμε πολλά σε ανθρώπους όπως ο ναύαρχος. Με το τέλος της εκδήλωσης απένειμε, εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου και των δημοτών τιμητική πλακέτα στον ναύαρχο Χρήστο Παπασηφάκη για τις υπηρεσίες που προσέφερε προς την πατρίδα και το έθνος. Την εκδήλωση είχαν παρακολουθήσει ο αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Παπαθανασίου, ο κυβερνήτης της φρεγάτας «ΑΔΡΙΑΣ» αντιπλοίαρχος Λουκάς Τσαρμακλής ως εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, ναύαρχοι και στρατηγοί ε.α. Την εκδήλωση είχε συντονίσει ο συνταγματάρχης ε.α. Σπύρος Παπασπύρος, δημοτικός σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ.
amarysia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com