Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ--Στα... όπλα οι έκδοτες κατά του κουρέματος των δανείων ΔΟΛ - Πήγασου ...



Στο τελικό στάδιο φαίνεται πως βρίσκεται, παρά τις διαψεύσεις, η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ ΔΟΛ και Πήγασου με τους δύο επιχειρηματίες που ηγούνται των ομίλων να συζητούν, όπως εδώ και καιρό έχει αποκαλύψει το newsbomb.gr τη συγχώνευση των εκδοτικών τους συγκροτημάτων.
Ο στόχος της συγχώνευσης είναι ξεκάθαρος: Τα... κουκιά, πλέον, δεν βγαίνουν με αποτέλεσμα Ψυχάρης και Μπόμπολας να προσπαθούν να κερδίσουν εκατομμύρια με το κούρεμα των δανείων τους και να σώσουν τα μαγαζιά τους χωρίς να βάλουν το χέρι στην τσέπη, κάτι που εάν τελικώς γίνει δεν θα είναι, παρά ακόμα ένα σκάνδαλο μεγατόνων. 
Και ήδη, από την πρώτη στιγμή που διέρρευσε η... ευλογία της Alpha Bank σε μια πιθανή διαδικασία συγχώνευσης με ένταξη του νέου σχήματος στο υπό συζήτηση κυβερνητικό σχέδιο για ρύθμιση των κόκκινων δανείων, μέσω κουρέματος, έχει σημάνει συναγερμός στο σύνολο των εκδοτικών συγκροτημάτων και το μήνυμα που στέλνουν όλοι οι... πόλοι είναι το εξής: «Όλοι ή κανένας...».
Όπως αναφέρει και στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ», έχουν βρεθεί ήδη τα τραπεζικά συγκροτήματα που θα ανάψουν το «πράσινο φως», δίνοντας μάλιστα και «προίκα» στους δύο επιχειρηματίες – εκδότες μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
Για να γίνει αυτό όμως πρέπει πρώτα τα δύο συγκροτήματα να ρυθμίσουν τα «κόκκινα δάνειά τους». Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το δημοσίευμα ο ΔΟΛ έχει δάνεια ύψους 135 εκατ. ευρώ, ενώ ο Πήγασος στο πρώτο τρίμηνο του 2014 είχε συνολικά δάνεια ύψους 148 εκατ. ευρώ. Σε αυτό προστίθεται ότι οι δύο επιχειρηματίες έχουν και το 54,8% των μετοχών του ΜΕGA, του οποίου τα δάνεια ας μην ξεχνούμε ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2014 ανέρχονται στα 122 εκατ. ευρώ.
Είναι απορίας άξιον πώς θα επιτραπεί από την Τράπεζα της Ελλάδας στα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας να προχωρήσουν σε αναχρηματοδότηση του δανεισμού και απώλεια εκατομμυρίων ευρώ των δύο επιχειρήσεων, τη στιγμή που μάλιστα, είναι τόσο πρόσφατη η κλήτευση του κ. Προβόπουλου για την υπόθεση της Proton Bank και δεκάδες ή ακόμα και εκατοντάδες οι υποθέσεις του παρελθόντος με τα... θαλασσοδάνεια προς τα εκδοτικά συγκροτήματα να πέφτουν «βροχή» και την ΤτΕ να μην δίνει στη δημοσιότητα την έκθεση της Blackrock.
Πώς θέλουν να γίνει το deal
H πρόκληση για την κοινή γνώμη σε περίπτωση που οι ελληνικές τράπεζες βάλουν και πάλι πλάτη για να προστατεύσουν τα συμφέροντα Μπόμπολα και Ψυχάρη, κουρεύοντας δάνεια εκατομμυρίων ευρώ θα είναι τεράστια και οι αντιδράσεις που θα προκύψουν για την κυβέρνηση σφοδρές.
Διότι νοήμων νους δεν μπορεί να δεχτεί, να χάνονται περιουσίες πολιτών για λίγες χιλιάδες ευρώ και τελικά, η κυβέρνηση και οι τράπεζες να έχουν ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τους μεγαλοεκδότες για τη... διάσωση των προβληματικών εκδοτικών επιχειρήσεών τους.
Ακόμα και το καλά μελετημένο σχέδιο που θέλει τις τράπεζες να αναλαμβάνουν την... επιτήρηση μέσω της απόκτησης μετοχών και της τοποθέτησης «τοποτηρητών» στις επιχειρήσεις δεν πείθει κανέναν. Οι δύο επιχειρηματίες μπορούν σε μια νύχτα να δώσουν λύσεις από τα δικά τους κεφάλαια για να διασώσουν τα μαγαζιά τους και να σταματήσουν να στέλνουν οικογένειες εργαζομένων τους στην ανεργία.
Ο ρόλος της κυβέρνησης
Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν ούτε καν να συζητηθούν αν δεν υπήρχε από πίσω η στήριξη της κυβέρνησης. Γιατί πώς αλλιώς θα δεχτούν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας να χορηγήσουν νέα δάνεια ή και να «κουρέψουν» τα ήδη υπάρχοντα των δύο ομίλων όταν την ίδια στιγμή, στην ίδια δύσκολη κατάσταση βρίσκονται δεκάδες άλλα ΜΜΕ. Γι' αυτό και το «Ποντίκι» έσπευσε με ολοσέλιδο δημοσίευμα να χτυπήσει την πόρτα του Μαξίμου, προειδοποιώντας τον Αντώνη Σαμαρά...
Όπως αναφέρει και το ρεπορτάζ «με ποια λογική η κυβέρνηση κάνει χάρες σε κάποιους και σε κάποιους άλλους σφίγγει τη θηλιά. Μένει να ξεκαθαριστεί αν οι ρυθμίσεις εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο που έχει αποφασίσει να κινηθεί η κυβέρνηση για τα «κόκκινα δάνεια» που πνίγουν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους καθημερινά ή αν πρόκειται για μια ειδική και προνομιακή μεταχείριση απέναντι στους δύο μεγαλύτερες ομίλους των media που στήριξαν με το παραπάνω τις μνημονιακές πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί τα τελευταία χρόνια».
Ψυχάρης και Μπόμπολας μπορεί να λογαριάζουν με τον... τραπεζίτη και την κυβέρνηση, αλλά είναι βέβαιο ότι λογαριάζουν χωρίς τους Ελληνες πολίτες και την ελληνική δικαιοσύνη που... καραδοκεί, πλέον, καθώς τα χρήματα που έχουν δοθεί στις τράπεζες στην περίοδο της κρίσης, είναι χρήματα του ελληνικού λαού και όχι των μεγαλοεκδοτών και μεγαλοεργολάβων...
Κανένα κούρεμα, λοιπόν, για τα Μ.Μ.Ε. και άμεση δημοσιοποίηση από την Τράπεζα της Ελλάδας όλων των δανείων που έχουν δοθεί προς τις εκδοτικές επιχειρήσεις, για να μάθουν όλοι οι Ελληνες πολίτες έναν από τους βασικούς λόγους που οδήγησαν στη χώρα στην χρεοκοπία.







































newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com