Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Κύπρος: «Κοριοί» στο γραφείο του υπαρχηγού του στρατού;


Το συμβάν θεωρείται πάρα πολύ σοβαρό και με την επιστροφή του Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη από τις Βρυξέλλες θα ληφθούν αποφάσεις...

Μπροστά στο ενδεχόμενο αποπομπής του βρίσκεται ο Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου αντιστράτηγος Αντρέας Παπαπαύλου, ο οποίος κάλεσε στο γραφείο του αξιωματικούς της αστυνομίας των βρετανικών βάσεων για να κάνουν έλεγχο για ύπαρξη κοριών και άλλων συσκευών παρακολούθησης. Το συμβάν θεωρείται πάρα πολύ σοβαρό και με την επιστροφή του Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη από τις Βρυξέλλες θα ληφθούν αποφάσεις.

Οι δύο αξιωματικοί των Βρετανικών Βάσεων μόλις εξήλθαν από το Γενικό Επιτελείο της Εθνικής Φρουράς βρέθηκαν μπροστά σε μπλόκο του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού της Αστυνομίας και μοτοσικλετιστών της ομάδας "Ζ". Ερευνήθηκε το αυτοκίνητο τους και οδηγήθηκαν στο αρχηγείο αστυνομίας για ανάκριση. Στην κατοχή τους βρέθηκε εξοπλισμός ανίχνευσης συσκευών παρακολούθησης και οι δύο αξιωματικοί ανέφεραν ότι είχαν κληθεί σε φιλικό επίπεδο από τον αντιστράτηγο Παπαπαύλου να ελέγξουν το γραφείο του. Για να αποφευχθεί διπλωματικό επεισόδιο με τη Βρετανία οι αξιωματικοί των βάσεων αφέθηκαν ελεύθεροι και τόσο η Κυπριακή Αστυνομία όσο και το Υπουργείο Άμυνας δεν έκαναν καμία δήλωση και απέφυγαν να σχολιάσουν το συμβάν.

Ενημερώθηκε ο υπουργός Άμυνας Χρ. Φωκαϊδης ο οποίος αναχωρούσε για την Αθήνα και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες.

Κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι πρόκειται για σοβαρότατο ατόπημα από έναν ανώτατο αξιωματικό, να καλεί αξιωματικούς ξένης χώρας στο Γενικό Επιτελείο για έλεγχο ασφαλείας γιατί δεν έχει εμπιστοσύνη στις κυπριακές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπαπαύλου φέρεται να υποπτεύεται συνάδελφο του για την παρακολούθηση του αν και δεν βρέθηκε τίποτα το επιλήψιμο στο γραφείο του.

Στη Κύπρο ο αρχηγός και ο υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς διορίζονται από το υπουργικό συμβούλιο. Ο εκάστοτε αρχηγός είναι πάντα αξιωματικός του ελληνικού στρατού που επιλέγεται από κοινού από την ελληνική και τη κυπριακή κυβέρνηση. Το ίδο ίσχυε μέχρι πριν λίγα χρόνια και για τον υπαρχηγό. Ωστόσο λόγω των αντιδράσεων Κυπρίων αξιωματικών ο υπαρχηγός είναι πλέον κύπριος. Ο κ, Παπαπαύλου είχε διοριστεί μετά την αποπομπή του αντιστράτηγου Αργυρού αμέσως μετά την φονική έκρηξη στο Μαρί τον Ιούλιο του 2011 .





http://www.protothema.gr/politics/article/395965/kupros-korioi-sto-grafeio-tou-uparhigou-tou-stratou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com